Edremit’te yolcu minibüslerine Kaymakam denetimi

Edremit’te yolcu minibüslerine Kaymakam denetimi
(DHA) - VAN'ın Edremit İlçesi'ndeki TOKİ bölgesinde hizmet veren dolmuşlar sıkı denetim altına alındı. Edremit Kaymakamı ve Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli'nin de bizzat katıldığı minibüs denetimlerinde yolcular ve durakta bekleyenlerin de sorunları ve talepleri dinlendi.

Edremit Kaymakamlığı, Emniyet Müdürlüğü, Van Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi ile Zabıta Daire Başkanlığının ortaklaşa gerçekleştirdiği denetimler sabahın erken saatlerinde başladı. Kiracılar, yeni ve eski TOKİ hatlarında çalışan minibüs şoförleri için Edremit Kocaeli Parkı Kavşağı’nda uygulama yapıldı. Denetime, Edremit Kaymakamı ve kayyum olarak atanan Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanı Cem Bartın ile Zabıta Dairesi Başkanı Halis Barut katıldı. Denetim sırasında yolcular ve durakta bekleyenlerle görüşen Çiçekli, vatandaşın sorunlarını ve taleplerini dinledi. Burada açıklamalarda bulunan Çiçekli, Edremit-Van arası çalışan minibüs hat sahiplerinin öncelikle Büyükşehir Belediyesinden D4 taşıma yetki belgelerini Nisan ayına kadar almaları gerektiğini belirtti.



Bu bölgede taşımacılığın bir düzene girmesini istediğini anlatan Çiçekli, "Burada düzensizlik düzen olmuş, bunun önüne geçeceğiz. İki kooperatifin birleşip bir havuz sistemi kurmasını sağlayacağız. Vatandaşımız yollarda araç beklemek zorunda kalmamalı, sürücüler de kılık kıyafet konusunda hassas olmalıdırlar. Biz hat sahiplerinin mağdur olmasını istemiyoruz. Ancak vatandaşımızın rahat seyahat etmesi bizim için çok önemlidir. Bunun sağlıklı bir yapıya kavuşturulması için elimizden geleni yapacağız. Minibüs hat sahiplerine verdiğimiz sürede aksaklıklar giderilmediği taktirde gereken cezai müeyyideyi uygulamaya sokacağız. Bizim için önemli olan halkın memnuniyetidir. Bu denetimlerimiz sabah TOKİ, akşam da Van çıkışlı olarak emniyetimiz ve belediyemiz elemanları tarafından aralıksız sürdürülecektir" diye konuştu.



Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan da bir süre uygulamayı izleyerek, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli'den bilgiler aldı. Çiçekli, "Yoğun bir nüfusu barındıran Edremit TOKİ’lerden Van’a yolcu taşıyan D4 yetki belgeli şehir içi hat minibüslerine yönelik fazla yolcu alma, yüksek sesle müzik dinletme, sürücülerin kılık kıyafeti, telefonla konuşma, yolcularla diyalog ve trafik belgeleri ile ilgili detaylı bir denetim yapıyoruz" diye konuştu.