Edremit'te karne sevinci

Edremit'te karne sevinci
Van'ın Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, öğrencilere karnelerini dağıtarak, tatilde bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

Süphan Mahallesi'ndeki Salih Yıldız İlk ve Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine Atıf Çiçekli'nin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Keskin, öğretmenler ve veliler katıldı. Okul bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Keskin, elde edilen başarılarla ilgili bilgiler aktardı. Bugünün gurur ve onur günleri olduğunu ifade eden Keskin, “Sayın Kaymakamım, yılbaşında size Türkiye ortalamasını yakalayacağız diye söz vermiştik. Çok şükür bu ortalamayı yakaladık ilçe olarak. Akademik başarıda il birincisiyiz. Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Akademik başarının yanında bir de kültürel değerlerimizi öğrencilerimize vermeye çalıştık. TÜBİTAK 11. Ortaokullar Arası Araştırma Yarışmasında kimya alanında Türkiye 2’ncisi olduk. Avrupa boks yarışmasında 52 kiloda Türkiye 2’ncisi, Anadolu Yıldızlar Ligi’nde judo da 57 kiloda Türkiye 1’ncisi, karatede bölge 2’ncisi, 15 Temmuz temalı şiir dalında Türkiye 1’ncisi, yine 15 Temmuz resim dalında Türkiye 2’ncisi olduk. Video çek gönder yarışmasında, Türkiye 3’ncüsü olduk. Yine ilçemizde boksta 64 kiloda Türkiye 1’ncisi olmayı başardık. Edremit Edremit olalı böyle güzellik yaşamamıştı, yaşatmamışlardı. Bu güzellikleri Edremit’e ve bize yaşatan Sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Atıf Beye, bu başarıları hediye ediyoruz” dedi.

“ÖĞRETMENLERİMİZE ÖZEL OLARAK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli ise, bir eğitim öğretim yılını daha geride bıraktıklarını belirtti. Eğitimin başında veli ve öğrenci ilişkisi başta olmak üzere verilen ödevlerin yerine getirilmesinde çok mesafelerin kaydedildiğini anlatan Kaymakam Çiçekli, “Bu gurur Edremit’in, bu gurur Salih Yıldız’ın. 87.49 puan, az bir başarı değil, bu hakikaten ciddi bir başarı, gönülden tebrik ediyorum. Öğretmenlerimize özel olarak teşekkür ediyorum. Ben 4 yıldır Van’dayım, bu süreçte benim kapımı çalıp, benim çocuğumu Salih Yıldız’a kaydettirin, bu konuda bana yardımcı olun diye çok veli geldi. Bu Van’ın gururu, bu Edremit’in gururu, bu bölgenin gururudur. Ben emeği geçen herkese milletim adına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

İLÇEDE 35 BİN ÖĞRENCİ TATİLE ÇIKTI

Yapılan konuşmaların ardından düzenlenen etkinliklerde derece elde eden öğrencilere verilmek üzere getirilen bisikletler Kaymakam Çiçekli tarafından dağıtıldı. Daha sonra okul binasına geçen Kaymakam Çiçekli, minik öğrencilerle bir araya gelerek, onlarla sohbet ederek sorular yöneltti. Öğrencilerin karnelerini hediyeleriyle birlikte veren Kaymakam Çiçekli, daha sonra üst sınıflarda okuyan öğrencilerle bir araya geldi. Burada da öğrencilere sorular yönelten Çiçekli, daha sonra öğretmenlerle bir araya gelerek elde edilen başarıdan dolayı teşekkür etti. Kaymakam Çiçekli daha sonra yoğun programı dolayısıyla bulunduğu yerden ayrılırken, ilçedeki 110 okulda eğitim öğretim gören 35 bin öğrenci, karnelerini alarak yaz tatiline çıktılar.