Edremit’te ‘İrademe Dokunma ‘ Eylemleri 34. Haftasında! - Van Haber

Edremit’te  ‘İrademe Dokunma ‘ Eylemleri 34. Haftasında! - Van Haber
VAN HABER - Van’ın Edremit ilçesinde Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin’in tutuklanmasının üzerinden 231 gün geçmesine rağmen ilçede her hafta düzenlenen ‘Kara Pazartesi ‘ eylemleri 33. haftasında da düzenlendi.
- Edremit Belediyesi’ne dönük gerçekleştirilen gözaltı ve tutuklamalarla beraber  Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin’in  24 Ağustos pazartesi günü gözaltına alınarak aynı gün tutuklanmıştı. DBP’li Edremit belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanları Çetin’in yakalandığı gün olan pazartesi günü dolayısıyla her pazartesi tutuklamaları protesto etmek amacıyla ‘ İrademe Dokunma ‘ şiarıyla ‘Kara Pazartesi ‘ basın açıklamaları düzenliyor. Eş başkan Çetin’in tutuklanmasının üzerinden 238 gün geçmesine rağmen tutukluğunun 34. haftasında da basın açıklaması düzenlendi. Edremit Belediyesi önünde gerçekleştirilen açıklamaya, Edremit Belediyesi DBP’li Meclis üyeleri ve belediye çalışanları katıldı.

Açıklamayı katılanlar adına Edremit Belediye Meclis Üyesi Ercan Ece yaptı. Açıklamada Edremit Belediyesi’ne dönük gerçekleştirilen tutuklamalara tepki gösteren Ece, belediye eş başkanın hukuksuz gerekçelerle tutuklandığını ve tutukluluğun üzerinden 238 gün geçmesine rağmen hala bir iddianamenin hazırlanmamış olmasıyla hukuksuzluğun daha da sürdürüldüğüne dikkat çekti.

‘Barış ve özgürlüğü konuşmak için çözüm masasına yeniden dönülsün ‘

Açıklamada bölge illerinde süren çatışmalı ortama tepki gösterilirken devamla  “22 Temmuz 2015 günüyle beraber savaş çığırtkanlığı yapanlar bu ülkede 2 yıldır süren ve halkların yüreğinde büyük barış umudu yaratan barışı kendi iktidarları ve çıkarları için acımadan katlettiler ve bölgede doksanlı yılları aşan bir savaş vahşetinin stardını verdiler. 9 aydır acımasız savaşın sürdüğü coğrafyamızda her gün insanlar katlediliyor gencecik bedenler toprağa düşüyor ve yüz binlerce insan yerinden yurdundan göç ettiriliyor. Bu savaşın bir an önce son bulması ve barışı, özgürlüğü konuşmak için tekrardan çözüm müzakerelerinin başlamasını halk olarak talep ediyoruz.Bu temelde bölgede ve süren çatışmalı ortamın, katliamların bir an önce son bulmasını talep ederken; Edremit Belediyemize ve irademize yapılan tüm saldırıları tekrardan kınıyoruz. Bizler antidemokratik saldırıların karşısında olup demokratik tutumumuzun geliştiricisi Eş Başkanımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Bu talebimizi her pazartesi yineleyeceğiz. Sahiplenmenin bu çerçeve ile kendisini göstereceği inancıyla hepinizi saygıyla selamlıyoruz. “ denildi.