Edremit’te 6 kurban kesim yeri hizmet verecek

Edremit’te 6 kurban kesim yeri hizmet verecek
Van’ın Edremit Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı hazırlıklarını birçok alanda sürdürürken, vatandaşların kurbanlık kesimlerini sağlıklı bir şekilde yapması için ise kurban kesim yerlerini belirledi.

Kurbanlık kesimlerinin gerçekleştirileceği 6 farklı noktada çalışmalarını sürdüren Edremit Belediyesi, çevre ve görüntü kirliliği yaşanmaması için belirlenen yerler dışında kurban satışı ve kesimi yapılmaması için hazırlıklarını sürdürüyor. Vatandaşların kurbanlarını rahat bir ortamda kesebilmeleri için Edremit Belediyesi olarak gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirten Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, “Vatandaşlarımızın Kurban Bayramını huzur içerisinde geçirmeleri, kurban ibadetlerini de uygun ortamlarda gerçekleştirmeleri için çok yoğun bir tempoyla çalışıyoruz. Belirlenen alanlarda temizlik, çevre düzenleme ve kurban kesim sırasındaki askı tesisatının oluşturulması için ekiplerimiz yoğun bir mesai yapıyorlar. Vatandaşlarımızdan en büyük ricamız; kurban kesim yerlerinin haricinde, kötü görüntülere sebebiyet verecek, çevre ve insan sağlığına zarar verebilecek şekilde sokaklarda, uygun olmayan yerlerde kurbanlarını kesmemeleridir” dedi.

“6 kurban kesim yerimiz hizmet verecek”

Kurban Bayramı süresince gerekli kontrollerin yapılacağını ve belirlenen noktalar haricinde kurban kesilmesine izin verilmeyeceğini ifade eden Başkan Çiçekli, “Kurban kesimleri için sağlık koşullarından, birçok detayı düşündük ve bu doğrultuda gerekli çalışmaları hızla gerçekleştiriyoruz. Kurban Bayramına kadar bu çalışmalar artarak devam edecek ve hizmet alanlarımız bayram öncesinde ve bayram süresince da vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır. Şimdiden tüm İslam alemi başta olmak üzere Vanlı ve Edremitli hemşerilerimizin mübarek Kurban Bayramlarını en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Edremit’te kurban kesim yerleri:

Esentepe Mahallesi Yunus Emre İlkokulu karşısı, Erenkent Mahallesi 3. Etap son durak, Erenkent Mahallesi 14. Etap, Erenkent Mahallesi 10. Etap, Erdemkent Mahallesi Erdemkent İlkokulu karşısı ve Kavurma Mahallesi Memursen TOKİ.