Edremit'e Sahil Kordonu' projesine başlandı

Edremit'e Sahil Kordonu' projesine başlandı
VAN'ın Edremit İlçesi'nde Van Gölü kıyısında uygulanacak 'Sahil Kordonu Projesi'nin ilk adımı atıldı. Sahil bandındaki barakalar kaldırılırken, iş makineleriyle düzeltme ve genişletme işlemleri yapıldı.

- Van'ın Saray İlçesi Kaymakamlığı, Van Vali Yardımcılığı görevinden sonra Edremit’te Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilliği yapan Atıf Çiçekli, 'Sahil Kordonu' projesinin startını verdi. Havaların ısınmasıyla Edremit'in plajlarıyla parklarıyla eğlence alanlarıyla farkını ortaya koyacağını belirten Çiçekli "Bildiğiniz üzere Belediye binamızın altındaki alan yaklaşık 1 kilometre alan plaj olacak peyzaj düzenlemesi buna göre yapılacak. Buralarda kadınlarımızın, ailelerimizin ve erkeklerin faydalanacağı şekilde geleneksel dokuya göre elden geçirilecek. Bu inşallah umut ediyorum Edremit ve Van'ın sahil ihtiyacını bir nebze karşılayacak. Ayrıca Edremit sazlığını rehabilite edilmesini sağlayacağız" dedi.

Sahil Bandı için belediye olarak yoğun şekilde çalışacaklarını da belirten Çiçekli "Amacımız bu yaz sahil bandımızı Edremit'e ve Van'a kazandırmak. Bunun haricinde halihazırdaki projelerimiz devam ediyor. Şamran kanalımızın ıslah ve peyzaj çalışmaları da devam ediyor. Taziye evlerimiz, zincir marketlerimiz için de çalışma yapıyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Park ve Bahçeler ve Kontrol Daire Başkanlarımız geldiler. Ben burdan tekrar sizlerin vasıtası ile Sayın Melih Gökçek'eteşekkür ediyorum. Ankara Büyükşehir Belediyesi Edremit'e 11 kilometre sıcak asfalt yapacak. Bu basit bir şey değil" dedi.