Edremit TOKİ'lere ek otobüs sefer dönemi!

Edremit TOKİ'lere ek otobüs sefer dönemi!
Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, halktan gelen yoğun talepler doğrultusunda, nüfus yoğunluğu da göz önünde bulundurularak TOKİ’lere ek Belediye otobüs seferlerinin düzenlenmesine karar verdi.
Van Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklama şöyle; "Edremit Toki’lere gece saat 22.00‘dan sonra ek bir sefer daha konularak, saat 23.00’kadar otobüslerin çalışacağı müjdesi verildi.

Edremit TOKİ’lere saat 22.00’dan sonra da sefer düzenlenmesini talep eden vatandaşlar, mağduriyet yaşadıklarını, Edremit TOKİ’lerinin şehir merkezine uzak olmasından dolayı ek sefer düzenlemesinin olması gerektiğini dile getirmişlerdi.

Bu talepler üzerine hareket geçen Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, bunun için yeni düzenlemeler yaparak, ek otobüs seferleri konulması yoluna gitti. Edremit TOKİ’lere 22.00’dan sonra ek bir sefer daha konulması ve seferlerin saat 23.00’e kadar uzatılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Halkın talepleri daima dikkate alınarak hareket edildiği, mağduriyet yaşanmaması için Edremit TOKİ haricinde ki Kevenli, Kalecik, Memursen ve Üniversite TOKİ’lere de ek otobüs seferlerin konulmasına kararı verilmiştir”denildi.

TRAFİK IŞIKLARINA YENİ DÜZENLEME

Van’ın bazı noktalarında bulunan kavşaklarda ki trafik ışıklarının yoğunluğa göre yeniden düzenlenmesi için çalışma başlatıldı.Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, sinyalizyon sistemi ile ilgili yapılan bazı istekleri dikkate aldıklarını, aksama yaşanması muhtemel olan noktalarda yeni düzenlemelerin yapılacağı açıklandı.

 Trafik ışıklarının düzenlenmesine yönelik çalışmalar yapmak için tedbir alındığı, sinyalizasyon sisteminin devamlı kontrol edildiği ve oluşabilecek yığılmaların giderilmesi için ekiplerin teknik olarak kontrollerini düzenli olarak yaptıkları da dile getirildi."