Edremit'te Fırtına Çatıları Uçurdu: 1 Araç Zarar Gördü

Edremit'te Fırtına Çatıları Uçurdu: 1 Araç Zarar Gördü
Van’da etkili olan fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, binaların çatıları uçtu. Çatılardan kopan parçaların isabet ettiği 1 araçta hasar meydana geldi.

Kentte, dün gece saatlerinden itibaren etkili olan fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle birçok sokak aydınlatma direkleri hasar görürken Edremit İlçesi’ne bağlı Esentepe Mahallesi, Kiracılar TOKİ’de birçok evin çatısı uçtu. Yine uçan çatılar park eden bir aracın üzerine düştü. Sac tabakalar, park halindeki 1 araca zarar verdi.  Bu sırada bölgede vatandaşların olmaması olası faciayı önledi. 

“METEOROLOJİ 14.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ UYARMIŞTI”
Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı belirtilerek, “Öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yükseklerde karla karışık yağmurlu olması beklenmektedir. Yağışların Muş, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Van'ın güneyinde kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Bölge genelinde hava sıcaklıklarının 1 ila 3 derece artacağı tahmin edilmektedir. Rüzgârın genellikle güney ve güneybatıdan kuvvetli yer yer çok kuvvetli ve fırtına şeklinde (60-90 km/sa) esmesi bekleniyor. Bölgemiz genelinde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) zaman zaman çok kuvvetli ve fırtına (60-90 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

KAYNAK: 65saat.com