‘Edremit Çocuk’ dergisi yayın hayatına başladı

‘Edremit Çocuk’ dergisi yayın hayatına başladı
Edremit Belediyesi, çocukların sıkılmamaları için ‘Edremit Çocuk’ dergisinin yayın hayatını başlattı

 Van’ın Edremit Belediyesi koronavirüs nedeniyle evde kalmak zorunda kalan çocukların sıkılmamaları için birbirinden güzel hikayelerin yer aldığı ‘Edremit Çocuk’ dergisini çıkardı.

       Van’ın değerlerinin konu edildiği çocuk dergisinde bir çok bilgilendirici konunun da yer aldığı ‘Edremit Çocuk’ dergisi çıktı. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de bir çok tedbirin alınmasına neden olan koronavirüs ülkede de okulların tatil edilmesine neden olmuştu. Teknoloji aracılığıyla uzaktan eğitim öğretimin yapıldığı evlere yönelik Edremit Belediyesi de bir çok çalışmayı beraberinde yürütüyor. 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması başta olmak üzere çeşitli çalışmalar yapan Edremit Belediyesi çocukları da unutmadı. Evde kalan çocukların sıkılmamaları için Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’ın talimatıyla, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünce çocuk dergisi çalışmaları başlatılarak, hayata geçirildi.  Vatandaşların dergilere ulaşımı konusunda da Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü, Edremit Belediyesi Seyirtepe Sosyal Tesisleri ve Fen İşleri Müdürlüğü garajı gibi 3 ayrı noktada dağıtımların yapılmasını belirleyen ve çağrı merkezinin aranması durumunda da evlere ulaşımına katkı sunan Edremit Belediyesi, her alanda aktif çalışmalarını sürdürüyor.

-“Bölgede bunu yapan ilk belediyeyiz”

       Yaşanan süreç ile birlikte insanların evde sıkılmaları için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, özellikle de çocukların sıkılmamaları ve onların eğlenerek, vakit geçirebileceği faaliyetler yapmak arzusu içerisinde olduklarını belirtti. Başkan Say, “Çok şükür, onlar için hazırladığımız ve Van’ın değerlerinin konu edildiği bir çok bilgiyi de içerisinde barındıran ‘Edremit Çocuk’ dergimizi çıkararak, dağıtımına başladık. Bölgede ilk defa çocuklar için bu yönde çalışma yapan bir belediyeyiz. Diğer sayılarımızda daha detayların olduğu, boyama sayfaları ve öğrencilerimizin kendi kaleminden yazıların bulunduğu sayılar çıkartacağız. Aynı şekilde yetişkinler için de hazırlamış olduğumuz ve hizmetlerimizin anlatıldığı ‘Edremit’ bültenimizi de çıkararak, dağıtmaktayız. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyor. Yayın hayatına başlayan dergilerimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.