Edremit Belediyesinin ilk yardım tırı yola çıktı

Edremit Belediyesinin ilk yardım tırı yola çıktı
Van’ın Edremit Belediyesi, Elazığ depremindeki vatandaşların yaralarının sarılması için kendi imkanlarıyla oluşturduğu ilk yardım tırını dualar eşliğinde uğurladı.

Elazığ için Türkiye'nin bir çok ilinde yardımlar gitmeye başlarken, Edremit Belediyesi de ısınma, giyim malzemelerinden oluşan ilk yardım tırını gönderdi. 'Gün Kardeşlik Günüdür' sloganıyla bir gecede hazırlıklarını tamamlayan ve katılmak isteyen vatandaşların yardımlarını da ikinci tır ile gönderecek olan Edremit Belediyesi, yaklaşık 700 battaniye ve 300 ısıtıcının olduğu tırı yola çıkardı. Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, yardımcıları Vedat İlli ile Ercan Karahan, AK Parti Edremit İlçe Başkanı Sezer Bayramoğlu, meclis üyeleri ve muhtarların da katıldığı uğurlamada son hazırlıklar yapıldı.

-“İlk etapta 700 adet battaniye ve 300 ısıtıcı”

         Uğurlama öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, deprem duyarlığının gösterip katkı sunanlara Edremit ve Edremit halkı adına teşekkür etti. Depremin yaşandığı ilk andan itibaren Sivrice, Elazığ ve Malatya belediyeleri ile iletişime geçtiklerini ifade eden Başkan Say, “Dün akşamdan itibaren belediye imkanlarımızla temin ettiğimiz yardım malzemelerini gönderiyoruz. 700 adet battaniye ve 300 ısıtıcı ile ilk kamyonumuzu yola çıkarıyoruz” dedi.

-“Kaderimiz bir acılarımız bir”

         Depremi yaşamış Vanlılar olarak,  bu acıyı en iyi hisseden vatandaşlar olarak Elazığlı ve Malatyalı vatandaşlarla bir olduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Say, “Kaderimiz bir, acılarımız bir bu anlamda da gün kardeşlik günüdür deyip Edremit Belediyesi olarak ilk adımımızı attık. Halkımızın duyarlılığı had safhada. Gerek Edremit’te gerekse de çevre ilçelerden tüm halkımız yardım duyarlılığını göstermektedir. İnşallah depremi tüm ülkemizde öncelikle Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde AFAD’ın koordinasyonunda el birliğiyle ülkemiz bu sıkıntıyı da atlatacaktır. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Geçmiş olsun ülkemize, hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza  Allah’tan rahmet ailelerine sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından yardım tırı dualar eşliğinde Elazığ’a gitmek üzere yola çıktı.