Edremit Belediyesine üç ayda 20 milyon TL’lik destek

Edremit Belediyesine üç ayda 20 milyon TL’lik destek
İstanbul Üsküdar Belediyesi tarafından ‘kardeş belediye’ çalışması kapsamında Van’ın Edremit Belediyesine 3 adet iş makinesi hibe edildi.

Üsküdar Belediyesi tarafından hibe edilen iş makinelerinin teslimi nedeniyle Edremit-Gebze Su Sporları Merkezinde düzenlenen törene Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, kurum amirleri, belediye personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Burada konuşan Atıf Çiçekli, Van’ın Doğu’nun incisi olduğunu belirterek, “Van Gölü, Van’ın en güzel güzide yeridir. Turizmiyle, sanatıyla, yemek kültürüyle, bahçeleriyle, meyveleriyle ve Zerrinkaddeh çiçeğiyle ön plana çıkması gerektiğine inandığımız Edremit’in bu potansiyelinin ortaya çıkarılması için çok çalışmamız gerekmektedir. 1 Mart’ta, kış şartlarında inşaat sezonuna başladık. Denizimizi ve sahilimizi sizlere yaraşır, çocuklarınızla gezip dinlenebileceğiniz hale dönüştürmenin gayreti içerisindeyiz. TOKİ’lerin su, altyapı ve minibüsçülerin denetimi ile gıda, giyim ve sosyal market gibi hizmetleri kısa zamanda hayata geçirdik. Yine Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Beyin destekleriyle 2 bin insanımızın faydalanacağı aş evimizi bir hafta sonra hizmete açarak, sıcak yemek dağıtımına başlayacağız” dedi.

ÜÇ AYDA 20 MİLYON TL’LİK DESTEK

Atıf Çiçekli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin talimatlarıyla Ankara Büyükşehir ve Üsküdar belediyeleriyle ‘kardeş belediye’ olduklarını hatırlatarak, “Yılda sadece 3 milyon TL yatırım yapan belediyemiz, Ankara Büyükşehir ve Üsküdar belediyelerinden üç ay gibi kısa bir sürede 20 milyon TL’lik destek aldı. Kazanan Van ve Edremit oluyor. Kardeş belediyelerimizin başkanlarına çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun” diye konuştu.

“EDREMİT, MUAZZAM GÜZELLİKLERE SAHİP BİR MEMLEKET”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de, bu ülkede yaşayan herkesin kardeş olduğunu belirterek, “Böylesine güzel bir memlekete ilk kez gelmek nasip oldu. Edremit, muazzam güzelliklere sahip bir memleket. İlçeniz aynı İstanbul’a benziyor. Salacak sahillerinden ne farkı var? Bulunduğumuz bu sahilleri, Üsküdar merkez kabul edebilirsiniz. Burası Salacak sahilleri karşısında, Erek Dağını da Çamlıca kabul edebilirsiniz. Erek’in camisi yok, o da olur inşallah. Buranın ülkemizdeki güzel şehirlerden hiçbir farkı yok” ifadelerini kullandı.

ÇİÇEKLİ’YE ÖVGÜ

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan ise, Atıf Çiçekli’nin yapmış olduğu çalışmalardan övgüyle bahsederek, “Bu kardeşimiz göreve geldiği günden bu yana gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Çalışmalarını sosyal medyadan, televizyonlardan ve gazetelerden sizlere açıklıyor. İlk yaptığı şu sahili ihya etmekti. Mezbele haline gelen sahilimizi tertemiz yapıp halkımıza kazandırmak için çaba sarf ediyor. Bu projeyi hayata geçirdiler. Edremitliyi belediyecilik hizmetleriyle buluşturmayı amaçlıyor. Bu kardeşimizi destekliyor ve tebrik ediyoruz” şeklinde konuştu. Tören, anahtar tesliminin ardından Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Çiçekli’nin Hilmi Türkmen’e plaket ve Van kedisi vermesiyle sona erdi.