Edremit Belediyesinden "yaşama dokunan" proje

Edremit Belediyesinden "yaşama dokunan" proje
İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Edremit Belediyesince, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için oluşturulan market ve giyim mağazası açıldı.

İçişleri Bakanlığınca KHK ile Edremit Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam  Atıf Çiçekli, belediye çalışmalarının yanı sıra sosyal projeleri de hayata geçiriyor. Çiçekli, ilçede ihtiyaç sahibi vatandaşlar için Sosyal Yardımlaşma Vakfı bünyesinde oluşturulan market ve giyim mağazasını hizmete açtı.

Açılış töreninde konuşan Çiçekli, ihtiyaç sahiplerine talepleri doğrultusunda nitelikli ürünler sunduklarını söyledi. Edremitlilerin "Sosyal Yardım Kartı" ile bu hizmetten faydalanabileceklerini anlatan Çiçekli, şunları belirtti:

"Kartımıza hem giyim hem gıda yardımı yükleniyor. Bu kredi dahilinde vatandaşlarımız alımlarını yapıyorlar. Tamamen kontrolümüz altında, tamamen nizami ve dikkatli yapılan bir hizmet. Dışarıdan gelip 'Biz alım yapmak istiyoruz' diyenler alım yapamıyor. Giyim ürünlerimiz markalı. Kendimize ne düşündüysek vatandaşımıza da onu düşündük. O yüzden çizgiyi biraz yüksek tuttuk. Gönlü zengin vatandaşlarımızın desteğiyle bu çizgi hep lüks çizgisinde kalacaktır."

Çiçekli, çevresinde ihtiyaç sahibi olan birini görenlerin durumu kendilerine bildirmelerini istedi.

Bu kişilere gereken yardımların yapılacağını vurgulayan Çiçekli, "Ayakkabısı, üstünde düzgün montu olmayan bir çocuk, veya evde aşı pişmeyen bir vatandaşımız varsa haberimiz olsun. Ondan sonra topu bize atsınlar. Karnı aç olan, ayağı üşüyen bir çocuğumuz kalsın istemiyoruz." dedi.