Edremit Belediyesin’den YAKAY-KOOP iddialarına cevap!

Edremit Belediyesin’den YAKAY-KOOP iddialarına cevap!
Edremit Belediyesi, çocuk yaşta evliliklere dikkat çekmek ve önüne geçmek amacıyla yürüttüğü çalışmalara dair kentte bulunan Van Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (YAKA-KOOP) tarafından belediyeye dönük yapılan açıklamalara cevap verdi..
Edremit Belediyesi Kadın-Erkek Eşitlik Komisyonu’nun yaptığı yazılı açıklamada ülkenin ve bölgenin acı bir gerçeği olan çocuk yaşta evliliklere dikkat çekmek ve buna karşı mücadele etmek adına yürüttüğü çalışmanın, kentte faaliyet gösteren YAKAY-KOOP adındaki derneğin bu yönlü yürüttüğü çalışmaları hiçe saymak olmadığı aksine destek sunmak olduğu belirtildi.

Açıklamada devamla: “Edremit Belediye Meclisi bünyesinde bulunan Kadın-Erkek Eşitlik Komisyonu olarak kentte bulunan kadın sorunları başta olmak üzere toplumsal birçok soruna cevap olmak ve sorunların ortadan kaldırılmasına dönük çalışmalarımız sürmektedir. Öncelikli olarak kente yaşayan kadınların ekonomik, sosyal-kültürel, istihdam benzeri birçok konuda yaşam alanlarına birebir dahil olmasını önceleyen bir çalışma pratiğini şimdiye kadar yapılan faaliyetlerle ortaya koymuş bulunmaktayız. Son olarak Kadın-Erkek Eşitlik Komisyonu olarak ülkenin ve bölgemizin acı bir gerçeği olan çocuk yaşta evliliklere dikkat çekmek ve bunla mücadele etmek adına bir çalışma yürütmek amacıyla Edremit Belediye Meclisine bir soru önergesi sunulmuştur. Sunulan soru önergesinde de, kentte öncesinde YAKAY-KOOP kadın derneğinin bu temada bir çalışma yürüttüğü ve komisyon olarak da yapacağımız çalışmanın da kadın derneğinin yürütmüş olduğu çalışmayı desteklemek ve belediye olarak kurumsal çerçevede daha da etkin kılabilmek amacıyla söz konusu komisyon çalışmasını başlatılması hedeflenmiştir. Yapılacak çalışmaya ilişkin Edremit Belediye Meclisi’ne sunulan önergede de yürütülecek çalışmanın ilk olarak fikir ve pratiğinin hangi kadın kurumuna ait olduğu belirtilmiş ve yapılacak çalışmanın amaç ve yöntemi de net bir şekilde ortaya koyulmuştur. Bu konuda YAKAY-KOOP derneği tarafından Edremit Belediyesi’nin çalışmalarına sahip çıkıp; derneklerinin çalışmalarını görmezden gelerek, hiçe saydığı yönündeki beyanları tamamıyla yersizdir. Komisyon olarak yürüttüğümüz çalışmaların tüm safhalarında her zaman kentte bulanan STK ve duyarlı tüm kesimleri, inisiyatifleri dikkate alarak onlarla ortaklaşarak çalışma yürütmekteyiz. Söz konusu çalışmaya dair komisyonumuzun raporu aşağıda tüm ayrıntılarıyla belirtilmiştir.Bu komisyon çalışmamızda da destek sunmak isteyen her kurum-kuruluşun katkılarını beklediğimizi belirtir kamuoyuna saygılarımızla “