Edremit Belediyesinden ‘Ümmete Kan Desteği’ kampanyası

Edremit Belediyesinden ‘Ümmete Kan Desteği’ kampanyası
Van’ın Edremit ilçesinde asker, güvenlik korucuları ve gönüllü kan bağışçıları, Zeytin Dalı Harekatı kapsamındaki Mehmetçik için Kızılaya kan bağışında bulundu. 

Edremit Belediyesi öncülüğünde düzenlenen kampanya kapsamında İlçe Jandarma Komutanlığı, Şabaniye Mahallesi’nde bulunan Hacı Ömer Camii ve Erdemkent Eski TOKİ Camii’nde kurulan stantlarda Kızılay tarafından kan bağışı alındı. Edremit İlçe Jandarma Komutanlığında kan bağışında bulunan güvenlik korucuları, Zeytin Dalı Harekatı kapsamındaki Mehmetçiğe her zaman destek vereceklerini söylediler.

Sabah saatlerinde İlçe Jandarma Komutanlığına gelerek kan bağışında bulunan Köprüler Mahallesi Korucu Başı Saim Tarhan, Afrin’deki Mehmetçiğe destek amacıyla kan verdiklerini dile getirerek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun emir etmesi durumunda seve seve operasyonda görev yapamaya hazırız” dedi.

“GÖREV VERİLMESİ DURUMUNDA HAZIRIZ”

Güvenlik korucusu Aytekin Aydemir ise, Afrin’de operasyona katılan Mehmetçik için kan bağışında bulunarak kendilerine destek verdiklerini söyledi. Aydemir, “Afrin’deki kardeşlerimiz için bugün kanımızı verdik. Görev verilmesi durumunda hazırız. Verdiğimiz kan için çok mutluyum. Buradan Afrin operasyonunda yer alan kardeşlerimize selam gönderiyoruz” diye konuştu.

EDREMİT BELEDİYESİNDEN ‘ÜMMETE KAN DESTEĞİ’ KAMPANYASI

Cuma namazı sonrası kan bağışında bulunan Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli de, belediye olarak ‘Ümmete Kan Desteği’ sloganıyla kan bağışı kampanyası başlattıklarını dile getirdi. Çiçekli, “Edremit Belediyesi olarak bir kan bağışı kampanyası başlattık. ‘Ümmete Kan Desteği’ adı altında Edremit Belediyesi olarak farklı camilerde Cuma namazı akabinde kan bağışı sürecini başlattık. İstiyoruz ki vatandaşlarımız sadece kanı acil ihtiyaç olarak görmesinler. Kan sürekli bir ihtiyaçtır. İhtiyaç olduğunda ne kadar elzem olduğunu, başlarına bir sıkıntı geldiğinde kan bulmanın ne kadar önemli olduğunu, vatandaşlarımız sıkıntılı zamanlarda gördüğü gibi normal zamanlarında da düzenli olarak kan bağışı yapmanın önemini vurgulamak istiyoruz. Bütün insanlık için yaşanan sıkıntılarda acil ve sürekli ihtiyaç olan kan bağışının önemini bir kez daha vurgulamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kan bağışında bulunan Mehmetçiğe, güvenlik kurucuları ve vatandaşa da teşekkür eden Çiçekli, şunları kaydetti:

“Jandarma personelimize, güvenlik kurucularımıza ve sabah jandarmaya giderek kan bağışında bulunan vatandaşlarımıza da gönülden teşekkür ediyorum.”