Edremit Belediyesinden kaçak avlanmayla mücadele

Edremit Belediyesinden kaçak avlanmayla mücadele
Edremit Belediyesi Van Gölü’nde yasağa rağmen kaçak balık avlayan ve satışını yapan korsanlarla mücadele ederek gölün endemik türü olan İnci Kefali’ni korumak için denetimlerini sürdürüyor.
Sadece Van Gölü’nde bulunan endemik balık türü İnci Kefali yasağa rağmen hala korsanvari bir şekilde avlanıyor. İnci Kefali’nin tatlı sulara yumurta bırakma dönemi olan 15 Nisan - 15 Temmuz tarihleri arasında her yıl avlanma yasağı olduğu biliniyor. Buna rağmen birçok korsan balık avcısı İnci Kefali’nin yumurta bırakma dönemlerine aldırış etmeden gölde balık avlamayı sürdürüyor.

Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yasağa uymayan ve korsanvari bir şekilde İnci Kefali avlayanlarla mücadelesi aralıksız sürüyor. Avladıkları balıkları ilçede satmaya çalışanlara dönük çalışma başlatan Zabıta Müdürlüğü ekipleri şimdiye kadar bir çok balık satıcısını yakalayarak satış yapmalarına izin vermeyerek ellerindeki balıklara el koydu.

Kaçak avlanmayla mücadeleye ilişkin bilgi veren Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü çalışanı Berivan Özcan, Van Gölü’nde her yıl olduğu gibi bu yıl da kaçak avlanmanın olduğunu ve yumurta bırakma döneminde olan İnci Kefallerin kaçak bir şekilde avlanarak mahallelerde korsanvari bir şekilde satışının yapıldığını belirtti.  Van Gölü’nün endemik balık türü olan İnci Kefali’nin bu şekilde neslinin tükenmesine yol açılabilineceğine dikkat çeken Özcan, yurttaşların bu konuda daha hassas davranarak avlanma yasağına uymaları gerektiğini belirtti. Edremit ilçesinde yasağa rağmen balık avlayıp korsanvari bir şekilde satanlara dönük her gün rutin çalışmalarının mahallerde sürdüğünü belirten Özcan, şimdiye kadar 300 kiloya yakın balığı satıcıların kaçak tezgahlarında yakaladıklarını ve bunlara el koyduklarını söyledi.

El konulan balıklar, direk imhasındansa Edremit Belediyesi tarafından sokak hayvanları için kurulan beslenme odaklarına bırakılarak sokak hayvanlarının  beslenmesine yardımcı olunuyor.