Edremit Belediyesi’nden çiftçilere süt sığırcılığı yetiştiriciliği eğitimi

Edremit Belediyesi’nden çiftçilere süt sığırcılığı yetiştiriciliği eğitimi
Edremit Belediyesi süt sığırcılığı ile uğraşan vatandaşlara, verimliliğin artırılması için eğitim seminerinin startını verdi

Edremit Belediyesi, ilçenin  %70’nin hayvancılıkla uğraştığı göz önünde bulundurularak DAKA ortaklığıyla, Edremit’te süt sığırcılığı ile uğraşan vatandaşlara verimliliğin artırılması için eğitim semineri programının startını verdi.

Kurubaş ve Fırat Mahallelerinde startı verilen eğitim seminerleri belediyenin meclis üyelerinden oluşan Topluluklar Ekonomisi Komisyonu üyeleri tarafından, Edremit İlçe Tarım Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Yaşar Çakmak ve yine ilçe Tarım Müdürlüğü’nde görev yapan Zooteknist Sabır Turşak tarafından veriliyor.



Eğitimde kısa bir konuşma yapan Edremit Belediye Meclis Üyesi Mehtap Dinçer, süt sığırcılığı üzerine bir çalışma başlattıklarını aktardı. Bu çalışma ile hayvan yetiştiricilerinin neler yapması gerektiği konusunda bilgilendirme yaparak, ileriki zamanlarda oluşturulacak kooperatifleşme çalışması hakkında da bilgi verdi.

Veteriner Çakmak; İlçeye bağlı bütün mahallelerde devam edecek olan eğitim semineri ile verimliliği artırmak için neler yapmaları gerektiği, çiftçilerin beslediği hayvanları nasıl daha doğru besleyecekleri, daha sağlıklı nasıl yetiştirebilecekleri, hayvanı nasıl daha hijyenik ortamlarda yaşatabilecekleri, hayvanların aşı zamanları, aşı yapmanın önemi gibi konularda bilgilendirme yaptı.