Edremit Belediyesinden 2. Fotoğraf Yarışması

Edremit Belediyesinden 2. Fotoğraf Yarışması
Van’ın Edremit Belediyesi tarafından “Edremit’te Kış” konulu 2. Fotoğraf Yarışması düzenlenecek. 

Edremit Belediyesi tarafından birincisi düzenlenen ‘Edremit Belediyesi Foto Maratonu Yarışması'nın ikincisi düzenleniyor. “Edremit’te Kış” konulu düzenlenecek yarışmanın amacı ise Van-Edremit’in doğal güzelliklerini, mevsimsel bir perspektiften tüm ülkemizle tanıştırmak, Van’ın turizmindeki yerini güçlendirmek ve turizmine katkı sağlamak, Edremit ilçesinin sosyal, kültürel ve beşeri yapısını objektifler aracılığıyla yansıtmak olduğu belirtildi. Van’ın Edremit ilçesinin kültür, insan ve yaşam, tarih, el sanatları, tarım, mimari, doğal yaşam ve doğasının konu alınacağı yarışmanın jüri üyeliğini ise Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, fotoğraf sanatçıları Musa Talaşlı ile Ahmet Fatih Sönmez, Doğan Haber Ajansı Bölge Müdürü Feyat Erdemir ve AA Foto Muhabiri Ali İhsan Öztürk yapacak.

Yarışmanın fotoğraf makinesi ve cep telefonu kategorilerinde renkli ve siyah beyaz olarak düzenleneceği, drone kullanımının ise kabul edilmeyeceği bildirildi. Yarışmaya her bir yarışmacının en fazla 5 fotoğraf ve tek bir kategoride başvurabileceği ve fotoğrafların boyutları ile kullanılan fotoğraf makineleri veya cep telefonlarının kapsadıkları en yüksek çözünürlükte olması gerektiği kaydedildi. Yarışmaya katılım tamamen ücretsiz olduğu ve değerlendirmeye alınacak tüm fotoğrafların kesinlikle başvuru tarihleri arasında çekilmiş olması gerektiği belirtildi.

Yarışma başvurusu 25 0cak 2018 tarihinde başlayıp 1 Mart 2018 tarihinde sona ereceği, fotoğraf makinesi kullanımı kategorisi ise birinciye 3, ikinciye 2, üçüncüye bin ve dördüncüye ile beşinciye ise 500 TL, sergilenmeye layık görülen 30 fotoğrafa da 150’şer TL ödül verilecek. Cep telefonu kullanımı kategorisinde ise birinciye bin, ikinciye 750 ve üçüncüye de 500 TL ödül verileceği bildirildi.

Yarışma ile ilgili tüm detayların ise www.edremitbelediyesi.com.tr web sayfasında yer aldığı belirtildi.