Edremit Belediyesi Sağlık Semineri‏

Edremit Belediyesi Sağlık Semineri‏
Edremit Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı ortaklığıyla kentte yaşayan kadınlara dönük başlatılan ‘Kadın Sağlık Seminerleri‘ sürüyor.
Van Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü ortaklığıyla kadınlara yönelik üreme sağlığı, rahim ve meme kanseri hastalıkları konularında seminer verildi. Edremit’e bağlı Köprüler Mahallesinin Kardeşler Mezrasında verilen seminere mezrada yaşayan kadınlar katıldı.

 Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı’nda görevli Sağlık Eğitmeni Çiğdem Altunoğlu’nun verdiği seminere kadınların ilgisi büyüktü.

Seminer öncesi kısa bir konuşma yapan Edremit Belediyesi Kadın Politikaları Müdürü Sabriye Kanat, toplumun yarısını kadınların oluşturmasına rağmen kadının söz hakkının olmamasının toplumsal bir sorun olduğunu belirtti.

Kanat,  kadınlara yönelik hazırlanan seminer ve eğitimlerin çok önemli olduğunu belirterek, kadının bilinçlenmesinin yaşamın her alanına olumlu etkisi olacağını aktardı. Yaşamın belirleyicisi olan kadının kendini tanıması ve gücünün farkında olması gerektiğini söyledi.

Sağlık Eğitmeni Altunoğlu’nun, sağlıklı hamilelik ve doğum için dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilerin verildiği seminerde ayrıca meme kanseri ve rahim ağzı kanseri gibi kadın hastalıkları ele alındı. Kadınlara kendi kendine meme muayenelerini yapabilecekleri, rahim ağzı kanseri içinde zaman zaman yapabilecekleri testler ve korunma yöntemleri, ağız ve diş sağlığı hakkında bilgiler verildi.

Seminer sonunda katılımcılara hediyeler dağıtıldı.