Edremit Belediyesi kışa hazır

Edremit Belediyesi kışa hazır
 Van’ın Edremit Belediyesi, karla mücadele hazırlıklarını tamamlayarak, bünyesindeki 13 iş makinesiyle yaklaşık 625 kilometrelik yol ağında karla mücadele edecek. 

Edremit Belediyesi, kış aylarında hizmet verecek olan iş makinelerinin tamir ve bakımlarını kendi atölyelerinde yaparak, kış için teyakkuza geçti. Geçtiğimiz yıl yolların bozuk olmasına rağmen, karla mücadelede başarı elde eden Edremit Belediyesi, tüm yolları elden geçirerek bu yıl ki kar çalışmalarının daha hızlı ilerlemesi için de zemin hazırlamış oldu. Kış öncesi tüm araçlar bakıma alınırken, gerekli tüm ihtiyaçlar ise hazır hale getirildi.

“YÜZÜMÜZÜN AKIYLA GEÇEN YILI BAŞARIYLA KAPATTIK”

Açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Edremit Belediyesi uhdesindeki 28 mahallenin toplamında 625 kilometre yol ağının bulunduğunu belirtti. Bunun 140-150 kilometresinin Van Büyükşehir Belediyesine ait olduğunu ifade eden Çiçekli, geriye kalan tüm yolların ise Edremit Belediyesi sorumluluğunda olduğunu kaydetti. Geçtiğimiz yıl karla mücadelede belediye olarak güzel çalışmalar sergilediklerini ve her ücra noktaya giderek yolları açtıklarını anlatan Çiçekli, “Geçen yıl karla mücadelede büyükşehir ile yol ağlarımızı belirleyerek ayırdık. Büyükşehir kendi kısmındaki yolları biz de kendi sorumluluğumuzdaki yolları temizleyerek olumlu tepkiler aldık. Yoğun kar yağışı ve aşırı don olmasına rağmen, özellikle TOKİ bölgelerinin coğrafi ve fiziki bakımdan eğimli olmasına rağmen yüzümüzün akıyla sonuçlandırarak sezonu kapattık” dedi.

“EDREMİT’TEKİ TÜM YOLLAR YENİLENDİ”

Geçen yıla oranla bu yıl çok daha iyi şekilde mücadele edeceklerini anlatan Başkan Vekili Çiçekli, “Sebebi de geçtiğimiz yıl herkesin malumu üzerine Edremit’teki tüm yollar bozuk ve elverişsizdi. Bu yıl bütün yollarımızı elden geçirerek daha güzel hale getirdik. Gerek sıcak asfalt, gerek stabilize, gerek yama, gerekse de yol açma çalışmalarını yoğun olan bölgelerimizde gerçekleştirdik. Bu yüzden de bu yılki karla mücadelemizin daha başarılı geçeceğine inanıyorum” diye konuştu.