Edremit Belediyesi çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor

Edremit Belediyesi çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor
Edremit Belediyesi Başkan Say öncülüğünde ilçe merkezinde yaz kış demeden çalışmalarına aralıksız devam ederek ilçe halkının takdirini topluyor

  Edremit Belediyesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Başkan  İsmail Say Başkanlığında çalışmalarına tüm alanlarda hız kesmeden devam eden Edremit Belediyesi özellikle koronavirüs sürecinde yapılan dezenfeksiyon çalışmalarıyla ilçe merkezinde yollar, parklar, okullar ve alanlarında gerekli çalışmaları başarı ile yaptı. Edremit Belediyesi gerek yardımlar ve destekler olsun gerekse ilçedeki yol yapım, onarım ,temizlik işleri gibi belediye çalışmalarında etkin rol oynayarak çalışmalarına durmadan devam ederek halkın takdirini topladı.


 

KORONA VİRÜS ÇALIŞMALARI VE DENETİMLERİ SÜRÜYOR
 

Edremit Belediyesi ,koronavirüs sürecinde ilçe merkezinde yolları yıkayayarak dezenfeksiyon çalışmalarını başarı ile gerçekleştirdi. İş yerlerinde, kurum binalarında, okullarda dezenfeksiyon ve temizlik işlerine yoğun çaba harcayarak Kovid-19 hakkında maske takılması , sosyal mesafeye uyulması gibi konularda bilgilendirmeler yaparak evdekal çağrısında bulunmaya devam etti. Edremit Belediyesi korona virüs sürecinde marketlerde, bakkallarda , fırın ve lokantalarda maske , mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasına özen göstererek gıda denetimlerine aralıksız devam ediyor.

YOL YAPIM VE ALT YAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Edremit Belediyesi yol yapım ve onarım çalışmalarına da yaz kış demeden aralıksız devam ediyor. İlçe merkezindeki tüm ana caddelerde kaldırımlar yapılarak yeni sıcak asfalt çalışmaları yapıldı. Edremit Belediyesi vatandaşların sağlam ve sağlıklı ayak basacakları kaliteli ve sağlıklı mazemeler kullanarak yollar kaldırımlar ve alt yapı çalışmaları da yaparak halkın takdirini toplamaya devam ediyor.

Edremit Belediyesi gerek yol yapım kaldırım ve alt yapı çalışmalarıyla gerek yeni peyzaj çalışmaları ve ışıklandırma sistemleriyle ilçe merkezinin modern bir görünümüne kavuşması için yeni çalışmalara ve yeni projelerle başarılı belediyecilik çizgisinden yürümek istiyor.

 Edremit Belediye Başkanı İsmail Say öncülüğünde mahallelerde ziyaretler gerçekleştirildi.    İsmail Say yaptığı mahalle ziyaretlerinde halkın sorunlarını ve dertlerini yerinde dinledi. Başkan İsmail Say yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek ilçe halkının takdirini aldı.

EDREMİT BELEDİYESİNİN YAPTIĞI SON ÇALIŞMALAR

3 bin yıllık tarihi Şamran Kanalı Unesco yolunda

Van’ın Edremit Belediyesi, tarihi Şamran Kanalı'nın dünya mirası listesine alınması için Unesco'ya başvuruda bulunmak üzere hazırlıklarını tamamladı. Şamran Kanalı’nın dünya miras listesine alınması yolunda hazırlıklar tamamlandı

Edremit Belediyesi kışa hazır

Van’ın Edremit Belediyesi, karla mücadele hazırlıklarını tamamlayarak, bünyesindeki 26 iş makinesiyle yaklaşık 625 kilometrelik yol ağında 65 personel ile karla mücadele edecek. Edremit Belediyesi, kış aylarında hizmet verecek olan iş makinelerinin tamir ve bakımlarını kendi atölyelerinde yaparak, kış için teyakkuza geçti. 

Van’da “Çevre Yolu Elmalık Etabı Tapu Teslim Töreni”

Edremit ilçesindeki Süphan Kültür Merkezi’nde ‘Çevre Yolu Elmalık Etabı Tapu Teslim Töreni’ gerçekleştirildi. Düzenlenen törene Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in yanı sıra AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman ve kurum amirleri ile hak sahipleri katıldı.

Başkan Say, halk ekmek satışını yerinde inceledi

Başkan Say, Ağustos ayında satışına başlanan halk ekmek büfelerini ziyaret etti Van'ın Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, vatandaşın ucuz ekmek tüketimi için günde 25 bin ekmeğin üretildiği 'Halk Ekmek' noktalarını ziyaret ederek ekmek satışı gerçekleştirdi.

Edremit Okuyor Projesi start aldı

Van’ın Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, ‘Edremit Okuyor Projesi’ kapsamında Edremitli gençlerle bir araya geldi. Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, her hafta bir okul hedefiyle başlattığı “Edremit Okuyor” projesi kapsamında gençlerle ilk buluşmasını gerçekleştirdi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Edremit Okuyor Projesi’ gençlerin katılımı ilk münazarayla hayata geçirildi.

Edremit Belediyesi’nden öğrencilere maske

Van’ın Edremit Belediyesi, yüz yüze eğitim kapsamının genişletilmesiyle birlikte okula başlayan öğrencilere ve öğretmenlere dezenfektan ve maske dağıttı.

Edremit Belediyesinden İzmir için yardım Tırı

6,6 büyüklüğündeki depremle sarsılan İzmir için Türkiye'nin birçok ilinde yardımlar giderken, Edremit Belediyesi de, giyim ve gıda malzemelerinden oluşan yardım tırını İzmir'e gönderdi. 

Van’ın ‘Yöresel Ürünler Pazarı’ Edremit’te hayata geçiyor

Van’ın Edremit Belediyesi tarafından projelendirilerek, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na sunularak kabul gören ‘Yöresel Ürünler Pazarı’ projesinin sözleşme protokolü imzalandı.

Vangölü ve Edremit’in seyirtepeden izleneceği yol hizmete açıldı

Van’ın Edremit Belediyesi, Erdemkent Mahallesi mevcut yolunun tehlike arz etmesinden dolayı iki mahalleyi merkeze bağlayan yola alternatif yol yaparak hizmete açtı.

Edremit Belediyesi’nden öğrencilere spor malzemesi

Van’ın Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, ‘Amatör Spor Haftası’ etkinlikleri kapsamında belediye bünyesinde bulunan ‘Futbol Okulu’ öğrencilerine ayakkabı ve eşofman takımının bulunduğu spor malzemesi dağıttı.

Edremit’te ağaç kesimi yasaklandı

Van’ın Edremit Belediyesi, ilçede mevcut yeşilin korunması ve ağaç kesiminin önüne geçmek amacıyla ağaç kesimlerini meclis kararı ile izne bağladı. -Proje kapsamında nitelikli ağaçların korunması dahilinde kesim yapılabilecek

Edremit’te ahır yıkımları kararlılıkla sürüyor

Van’ın Edremit Belediyesi, ilçe genelindeki hayvan barınaklarını (ahır) yıkarak çevre kirliliği ve sağlıklı kentleşme kapsamında gerekli uygulamalara devam ediyor.

ÖZ HABERCİ - MURAT ÇURKU