Doğu Anadolu Bölgesi’nin en kapsamlı iftar çadırı

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en kapsamlı iftar çadırı
Van’ın Edremit ilçesinde Van Gölü sahilinde 4 bin 500 kapasiteli, Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük iftar sofrası kurulurken, geçtiğimiz günlerde meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybeden şehitler için Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu.

- Her geçen gün katılımın yüksek olduğu iftar çadırına ilgi de giderek artıyor. Edremit Belediyesinin organize ettiği etkinliklerle, ilçe halkı başta olmak üzere Van halkının uğrak yeri oldu. Bölgede ilk defa 4 bin 500 insanın katılımı ile gerçekleşen iftar programına Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan, eşi Nesibe Taşyapan, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli eşi Aylin Çiçekli, Van Büyükşehir Belediye Genel sekreteri Mustafa Yalçın, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Batal, Van Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, gazeteciler ve vatandaşlar katıldı.

“ALLAH BİRLİĞİMİZİ BERABERLİĞİMİZİ DAİM ETSİN”

Şırnak’ta düşen askeri helikopterde bulunan 13 askerin şehit olması nedeniyle Kur’an-ı Kerim okunurken, iftar saatine doğru alana gelen Vali Taşyapan ve eşi Nesibe Taşyapan, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli eşi Aylin Çiçekli tarafından karşılandı. Masalarda bulunan vatandaşlara hayırlı iftarlar dileyen Taşyapan, daha sonra kendisi için ayrılan masaya geçerek vatandaşlar aynı masada bir araya geldi. Ezanın okunmasına kısa bir sürenin kalması ile birlikte bir konuşma yapan Vali Taşyapan, hep birlikte sahilde iftar açmanın mutluluğunu yaşayacaklarını belirti. Allah’ın tutulan oruçların kabul etmesini dileyen Taşyapan, “Ramazan hem bereket, hem de rahmet ayı. Bu güzel akşamda, bu güzel alanda hep beraber iftar yapacağız. Kardeşliğimiz, birliğimizi beraberliğimiz daim olsun” dedi.

“KARDEŞLİĞİMİZİN BÜTÜN DÜNYAYA YAYILMASINI DİLİYORUM”

Edremit Kaymakamlığı ve Edremit Belediyesinin sahilde bugün güzel programlar tesis ettiğini, her akşam burada iftarın açılarak, çeşitli etkinliklerin yapıldığını vurgulayan Vali Taşyapan, “Bütün vatandaşlarımız, arzu edenler de buraya gelip, Ramazan’ın feyzinden, bereketinden faydalanıyor. Bizlerde bu akşam sizlerle birlikte onların misafiriyiz. Allah hayırlarını kabul etsin. Buraya katılan destek veren arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi, iş adamlarımızı tebrik ediyorum, onlara teşekkür ediyorum. Tabi ki herkes bir şekilde iftarını yapacak, ama bu şekilde kardeşçesine toplu bir şekilde iftar etmek, hem ramazanın vahametine uygun, hem de birliğimizi, beraberliğimize kardeşliğimize inşallah katkı sunacaktır. Ramazan’daki bu bereketin bu kardeşliğin Ramazan sonrasında da bütün ülkemize bütün dünyaya yayılmasını diliyorum. Etrafımızda, ülkemizin bazı köşelerinde ya da komşu ülkelerimizde sıkıntılar yaşıyor. Yüzlerce binlerce milyonlarca insan, evinden, barkından, yuvasından yurdundan ayrılmış, bizlere komşu ülkelere sığınmış vaziyette. İnşallah onların sıkıntılarının, dertlerinin de bu Ramazan’da yüce rabbimizin izniyle son bulmasını diliyorum. Herkesin kendi evinde kendi memleketinde güven içerisinde huzur içerisinde yaşaması için gayret gösteriyoruz, çalışıyoruz. Sizlerinde desteklerinizi her zaman yanımızda görmek istiyoruz. Bu vesile ile bu güzel sofranın kurulmasında emeği geçen başta kaymakamımız, belediye başkanımız, onun ekiplerinin, sosyal yardımlaşma vakfının çalışanlarımızın ve buraya destek veren katkı sunan herkesin Allah hayırlarını kabul etsin” ifadelerini kullandı.

“4 BİN 500 KİŞİ VAN GÖLÜ SAHİLİNDE İFTAR AÇTI”

Yapılan konuşmanın ardından ezanın okunması ve top atışının yapılması ile birlikte 4 bin 500 kişi aynı anda iftar yaptı. Ramazan’ın ilk günü bin 500 kişi kapasiteli olarak hazırlıkları yapılan ama gösterilen yoğun ilgiden dolayı Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli’nin talimatıyla her geçen bu gün bu kapasitenin arttırılması ile birlikte düzenli bir şekilde iftarlar açılıyor. Organize edilen etkinliklerle birlikte vatandaşların uğrak mekanı haline gelen iftar çadırına gelemeyen vatandaşlara ise yemekleri sefer taslarında evlerine götürülüyor. Doğu Anadolu Bölgesi’nde ilk defa 4 bin 500 kişinin katılımı ile birlikte ilk defa çok kapsamlı bir iftar çadırı kurulduğu görülürken, artan sayı karşısında herhangi bir aksaklığın yaşanmaması ise hem katılımcıları hem de belediye çalışanlarını sevindiriyor.

Yemeklerin yenilmesi ile birlikte Vali Taşyapan ve Atıf Çiçekli beraberindekilerle birlikte Osmanlı Sokağı’nı gezerek, burada satış yapan esnaflarla sohbet etti. Yapılan ikramlardan da alan Taşyapan ve Çiçekli, daha sonra sahil kenarına gelerek Van Gölü’nün muhteşem görüntüsünün seyrine daldı. Taşyapan bir süre gölü izledikten sonra yoğun programı nedeniyle bulunduğu yerden ayrıldı.

“ŞEHİTLER İÇİN İLAHİLER SESLENDİRİLDİ”

Şehitlerin için düzenlenen etkinlikler birbirinden güzel ilahilerin seslendirilmesi ile devam eti. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ve partili üyelerde iftar sonrası alana gelerek, ilahilere eşlik ettiler. Daha sonra platforma davet edilen Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, ilahiye eşlik etti. Katılımcıların da diğer ilahilere yer yer eşlik etmesi ile Osmanlı Sokağı’nın gezilmesi ile bulundukları yerden ayrıldılar.