YPG, Rakka için tarih verdi

YPG, Rakka için tarih verdi
Halk Savunma Birlikleri (YPG) Komutanı Sipan Hemo, IŞİD'in denetimindeki Suriye'nin Rakka kentine yönelik operasyonun Nisan ayında başlayacağını söyledi.

İngiliz basınında yer alan habere göre Hemo, “Rakka'yı kurtarma operasyonu ve saldırı düzenleme konusu kesinleşti. Askeri operasyon Nisan ayında başlayacak” dedi.

 

"YÜZDE 15'İ YPG"

YPG'nin kente PYD ve YPG'nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri'yle (DSG) birlikte operasyon başlatacağını söyleyen Hemo, “Rakka'ya girecek güçlerin yüzde 25'ini YPG oluşturacak” ifadesini kullandı.

"BAĞIMSIZLIK DEĞİL BÖLGESEL OTONOMİ"

Hemo, YPG'nin bağımsızlıktan ziyade, savaştan sonra müzakere edilecek bir “bölgesel otonomi” amaçladığını söyleyerek, “Suriye'deki Kürt halkının haklarını hem yasal hem de anayasal açıdan garanti altına almak istediğini” vurguladı.

PENTAGON'DAN AÇIKLAMA

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözücü jeff Davis ise, daha önce yaptığı açıklamada, Rakka operasyonuyla ilgili kesin kararın henüz verilmediğini söylemişti.

ABD: YPG KESİN OLARAK VAR

IŞİD'e karşı yürütülen Doğal Kararlılık Operasyonu Birleşik-Ortak Görev Gücü Sözcüsü Albay John. L. Dorrian da, Rakka operasyonuna YPG'lilerin kesin olarak katılacağını belirtmişti. Albay John. L. Dorrian, Türkiye'nin olası rolünün de görüşülmekte olduğunu ifade etmişti.