Yeni tehlike salgın hastalıklar

Yeni tehlike salgın hastalıklar
Bangladeş’e varan Arakan Müslümanları’nı, kamplarda da kolera, tifo gibi hastalıklar bekliyor. İçme suyu yokluğu ve kamplardaki hijyen koşulları, en çok çocukları tehdit ediyor.

UNICEF'in Arakan'dan Bangladeş'e sığınan 370 bin mültecinin 200 binden fazlasını çocukların oluşturduğunu açıklaması, gözleri çocuk ve kadınların zor şartlar altındaki yaşam mücadelesine çevirdi. Açlık ve susuzlukla mücadele eden çocuklar kamplardaki hijyen koşulları yüzünden hastalık riskiyle de karşı karşıya...

MÜLTECİLERİN YÜZDE 60'I ÇOCUK

Sabah'ta yer alan habere göre, Myanmar sınırı yakınlarındaki Cox Bazar'da konuşan UNICEF'in Bangladeş'teki Çocuk Koruma Misyonu Koordinatörü Jean Lieby, "Burada gittikçe büyüyen bir insani kriz ve bu krizin merkezinde de çocuklar var. 370 bin mültecinin yüzde 60'ı çocuk. Kamplarda, ailelerinden ayrılmış bin 128 çocuk olduğunu tespit ettik" dedi. Çamur deryası içinde günlerce süren yolculuğun ardından ulaşılan Bangladeş'teki kamplarda, temizlik ve içme suyu ihtiyacının karşılanması her dakika zorlaşıyor. Yüzbinlerce Arakanlı, tifo ve dizanteri gibi hastalıklarla karşı karşıya.