Sincar karıştı! Bir kadın hayatını kaybetti

Sincar karıştı! Bir kadın hayatını kaybetti
Sincar'da bir grup ile Peşmerge güçleri arasında çıkan arbede sonucunda göstericilerden bir kadın olay yerinde hayatını kaybetti.

Musul'un Sincar ilçesinde PKK yanlısı bir grup göstericinin, Peşmerge güçlerinin bulunduğu mevziye izinsiz yürüyüş düzenlemesi sonucu çıkan arbedede bir kadının hayatını kaybettiği bildirildi.

PKK YANLISI GRUP YÜRÜMEK İSTEDİ

AA muhabirinin Sincar'daki emniyet kaynaklarından elde ettiği bilgiye göre, Sincar ilçesindeki Sinun kasabasına bağlı Hanesur köyünde PKK yanlısı bir grup Peşmerge güçlerinin konuşlandığı mevziye doğru yürümek istedi.

PEŞMERGE MÜDAHALE ETTİ

Peşmerge güçlerinin izinsiz bir şekilde eylem yapan PKK yanlısı gruba müdahale etmesi sonucunda çıkan arbedede göstericilerden bir kadının olay yerinde öldüğü, bazılarının da yaralandığı bildirildi.

Sincar'ın Sinun kasabası ile Hanesur köyü arasında konuşlanan "Roj Peşmergeleri" olarak bilinen Suriye'deki Peşmergelerin komutanlarından Şeyh Kadir Memi ise "PKK, Rojava'dan (Suriye'nin kuzeyinden) Şengal'e (Sincar) otobüslerle halkı zorla getirip, Hanesur'da bize karşı eylem yapmak istiyor." dedi.

Peşmerge güçlerinin hiçbir suretle eylemcilerin üzerine gerçek mermilerle ateş açmadığını belirten Memi, "Güçlerimiz gösteri sırasında plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz bombası kullandı." ifadelerini kullandı.