Rusya’dan Trump’a twitter tepkisi

Rusya’dan Trump’a twitter tepkisi
ABD Başkanı Donald Trump'ın attığı tweet'lere bir tepki de Rus Başbakan Yardımcısı'ndan geldi. Dvorkoviç, 'Okyanus ötesindeki birinin sabah uyandığındaki ruh haline ve ertesi gün kalktığında aklına gelenlere bel bağlayamayız' dedi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, Krasnoyarsk Ekonomi Forumu'nda ABD Başkanı Donald Trump'ın 2 gündür Suriye ve Rusya'ya ilişkin attığı tweet'lerle ilgili konuştu.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre Dvorkoviç, ülkelerin ilişkilerinin bir kişinin sabah kalktığındaki ruh haline bağlı olmaması gerektiğini, Rusya'nın üzerine böyle riskleri almaya hazır olmadığını söyledi.

Dvorkoviç "Her türlü ilişki için güven gereklidir, güven olmadan ilerleme kaydedilemez. Biz de okyanus ötesindeki birinin sabah uyandığındaki ruh haline ve ertesi gün kalktığında aklına gelenlere bel bağlayamayız. Böyle riskler alamayız" dedi.

Dvorkoviç Rusya'ya uygulanan ekonomik yaptırımlara ilişkin, “Bu Avrupa iş dünyasını ilgilendiren de bir mesele. Avrupa yaptırımlara katıldı. Ne oldu? Elinize bir şey geçti mi?… Çok şey kaybettiniz” ifadelerini kullandı.

TRUMP'IN AÇIKLAMALARI

ABD Başkanı Trump geride bıraktığımız günlerde dünyanın gündemine oturan açıklamalarda bulundu. Trump, Suriye'deki kimyasal saldırı iddialarının ardından önce Esad'a hayvan nitelendirmesini yaptı.

ABD Başkanı önceki gün kişisel Twitter adresinden paylaştığı mesajında, "Hazır ol Rusya, füzelerimiz geliyor " ifadelerini kullandı. Trump dün yaptığı paylaşımlarında ise, "Suriye'ye ne zaman saldıracağımızı söylemedim. Çok yakında olabilir, hiç olmayabilir de" dedi.