Rusya devlet televizyonundan halka: Gıda ve su stoklayın!

Rusya devlet televizyonundan halka: Gıda ve su stoklayın!
Rusya devlet televizyonunda son günlerde yayınlanan bir kamu spotunda vatandaşlara yiyecek ve su depolamaları tavsiyesinde bulunulmaya başlandı.

Nükleer patlama görüntüsünün önünde duran Rusya Vesti 24 kanalının sunucusu, Soğuk Savaş düşmanlarının tekrar savaşa tutuşması halinde seyircilere depolarını temel ihtiyaç maddeleriyle nasıl doldurabileceklerini anlattı.

Tavsiye nedeni olarak da süper güçler arasında Suriye üzerinden gerginleşebilecek olası bir “büyük” çatışma gösterildi. 

ŞEKER, PİRİNÇ, YULAF, TUZ...

Newsweek'in haberine göre “paniğe kapılan ve bütün birikimlerini harcamak isteyen guruha” konuşan programcı tuz, yulaf ve diğer uzun raf ömrü olan gıdaları satın almalarını tavsiye etti. Aynı zamanda tozlaştırılmış sütün beş yıl dayanabileceğini, şeker ve pirincin ise sekiz yıla kadar dayandığını söyledi. Daha sonrasında ise bir sığınakta nasıl makarna pişirilebileceğini gösterdi. Ayrıca kişisel temizlik, yemek hazırlanması ve içmek için en az 30 litre suya ihtiyaç olabileceğini duyurdu.

SUNUCU: ASIL PANİK OKYANUS ÖTESİNDE

Program sunucusu asıl paniğin Rusya'da değil "okyanus ötesinde" olduğunu da belirterek, “Trump'ın seçilmesinin ardından ABD'de bombalardan korunmak için sığınak satışlarının hızla yükseldiğini iddia etti.

Programın Fransa, İngiltere ve Amerika'nın Suriye'ye müdahalesinden hemen önce yayınlandığı da belirtildi.


TIMETURK | ÇEVİRİ