Rusya'dan Suriye açıklaması

Rusya'dan Suriye açıklaması
Rusya'dan Suriye'ye başlatılan operasyona ilişkin yapılan açıklamada, ABD'nin uluslararası kuralları ihlal ettiği bildirildi.

Rusya'dan ilk tepki geldi. Duma'nın Savunma Komitesi Başkanı Şerin, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye yönelik başlattığı operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, "ABD tüm uluslararası kuralları ihlal etti" dedi.


Rusya'nın ABD Büyükelçisi Anatoly Antonov ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, ABD'nin Suriye'ye yönelik askeri hava saldırısının sonuçlarının olacağı konusunda uyarıda bulunarak, Rusya'nın Cumhurbaşkanına hakaret edilmesinin kabul edilemeyeceğini de sözlerine ekledi. Antonov attığı twitte, "Önceden tasarlanmış bir senaryo uygulanıyor. Yine, tehdit altındayız. Bu tür eylemlerin sonuçsuz kalmayacağı konusunda uyardık. Rusya Cumhurbaşkanına hakaret etmek kabul edilemez. Kimyasal silahların en büyük cephaneliğine sahip olan ABD diğer ülkeleri suçlamak gibi bir hakka sahip değil" ifadelerini kullandı. 

Rusya: "Rus savunma sisteminin koruduğu üslere füze gelmedi" 

 
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova: "Suriye, barış için şansı olduğu bir zamanda saldırıya uğradı"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Esad rejimine yönelik saldırısına tepki gösterdi. Zaharova, geçen hafta Suriye'de yaşanan şüpheli kimyasal madde saldırına karşılık Suriye'nin başkenti Şam'a yönelik gerçekleştirilen hava saldırısından saatler sonra sosyal medyada yaptığı açıklamada, Suriye'nin barış için şansı olduğu bir zamanda saldırıya uğradığını söyledi. Zaharova, "İlk olarak Arap Baharı, Suriye halkını test etti. Sonra Suriye ve Irak'taki DEAŞ, şimdi de akıllı Amerikan füzeleri. Bağımsız bir ülkenin yıllardır terörist saldırganlığı altındaki başkentine saldırıldı" ifadelerini kullandı. Zaharova, "Barış için şansı olduğu bir zamanda Suriye'nin başkentine saldırmak için anormal olmalısınız" dedi.