Kürt kızından İngilizce single

Kürt kızından İngilizce single
İsveç’te yaşanan 25 yaşındaki Kürt müzisyen Stran, İngilizce bir single çıkardı. Rûdaw’a konuşan babası Orhan Çetin, Stran’nın söz ve müziği kendisine ait olan çok sayıda şarkısı olduğunu ancak albüm çıkarmadan önce müzik piyasasına bir single ile adım atacağını söyledi.
Orhan Çetin, “Stran çıkardığı single ilk kez 2 Haziran’da İsveç radyolarında yayımlanacak, ardından da internet üzerinden piyasaya sürülecek” dedi. Koma Amed’in eski solisti Gülşen Çetin’in kızı olan Stran, müzisyen bir aileden geliyor.

Eşi gibi kendisi de müzisyen olan baba Orhan Çetin, politik etkinliklerde sahne alıp dengbej stranları seslendiren bir isim.



Stran

Stran’ı dengbêjlerin sesiyle büyüttüklerini söyleyen Orhan Çetin, “Kızımın müzik yaşamında Kürt ezgilerinin etkisi cok büyük” ifadesini kullandı.

“Stran Kürt bir albüm yapmayı düşünüyor mu?” sorusuna baba Orhan Çetin, “Şimdilik yalnızca İngilizce bir single ile çıkış yapacak. Kürtçe albüm çıkarıp çıkarmayacağı önümüzdeki dönemde belli olur.Şimdiden birşey söylemek doğru olmaz” yanıtını verdi.

Aslen Ağrılı Stran, single öncesi dünyaca ünlü şarkıcı Madonna’dan bir parça seslendirerek Facebook sayfasında paylaşacak.

KAYNAK; RUDAW.NET