İrlanda'da 'İslamlaşmaya karşı direniş' çağrısı

İrlanda'da 'İslamlaşmaya karşı direniş' çağrısı
İrlanda’nın başkenti Belfast’ta posta kutularına İslam karşıtı broşürler bırakıldı. Broşürlerde İslamlaşmaya karşı direniş çağrısı yapıldı.

İrlanda Belfast'ta “Ravenhill Road” caddesinde posta kutularına İslam karşıtı broşürlerin konulduğu tespit edildi. Polis ise konuyu araştırmaya başladı. Kendilerini 'Generation Sparta' olarak adlandıran grup, broşürü okuyanlara “İslamlaşmaya direniş” çağrısı yaptı.

"BÖLGEDE GÖÇMEN AİLELER ARTTI"

BBC'nin haberine göre Kuzey İrlanda Polis Teşkilatı olayı nefret suçu kapsamında değerlendirirken Ulster Birlik meclis üyesi Chris McGimpsey bahsedilen bölgede “önemli oranda genç göçmen aileler” bulunduğunu dile getirdi. “Bu davranış istenmiyor ve aşağı Ravenhill Road bölgesindeki halkın görüşlerini yansıtmıyor” şeklinde konuştu.

Broşürü eline alan bir kadın ise “korkunç” olduğunu söyleyerek, “Müslüman inanışına sahip insanlara karşı insanları ayaklandırmaya çalışıyorlar” dedi.

BELFAST İSLAM MERKEZİ: BU OLAYLAR DÜZENLİ OLMAYA BAŞLADI

Belfast İslam Merkezi'nden Wasif Naeem, broşürleri yayan kişilerin çok küçük bir azınlık olduğunu belirterek, “Evlerinde oturuyorlar, bunların çıktısını alıyorlar, toplumda bir panik havası yaratmaya çalışıyorlar” dedi. Naeem, bu türden girişimlerin “düzenli olarak gerçekleşmeye başladığını” da ifade etti.

SINN FEIN PARTİSİ: BİZİM POLİTİKALARIMIZI DA HEDEF ALIYORLAR

Sinn Féin Partisi'nden Mairtín Ó Muilleoir "Şehrimizin bir kısmında yayılan bu broşür ırkçı nefret için Müslüman vatandaşlarımızı hedef alıyor. Aynı zamanda bizim çok yönlü, kapsayıcı ve çoğulcu politikalarımızı da hedef alıyorlar” diye konuştu.

SİYASİLER KINADI

Konuyla ilgili DUP ve Green Parti üyeleri de şiddetle kınamalarda bulundular. Kuzey İrlanda'da ufak bir grup tarafından toplumda nefret ve korkunun yayılmaya çalışıldığı dile getirildi. Son aylarda bahsi geçen bölgede evlere ve arabalara da saldırılar yapıldığı aktarıldı


timetürk çeviri