Hindistan'da son bir haftada üç genç kız tecavüz edilerek yakıldı

Hindistan'da son bir haftada üç genç kız tecavüz edilerek yakıldı
Hindistan tecavüzlerle çalkalanıyor ve toplumda bir hafta içinde üç genç kızın tecavüze uğrayarak yakılmasının ardından yas var.

Bir hafta içinde son meydana gelen tecavüz vakasında ise kurbanın Jujharpur'daki evinde saldırıya uğradığında yalnız olduğu aktarıldı. Polis 28 yaşındaki Ravi Chadhar adlı şüpheliyi yakalarken, tecavüz kurbanlarından ikisinin öldüğü birinin ise kritik durumda olduğu bildirildi.

ÇETELER, SAPKINLAR VE HİNDİSTAN'IN GENÇ KIZLARI

CNN'in haberine göre en son saldırıda Hindistan'ın merkezindeki Madhya Pradesh'in Sagar bölgesinden 16 yaşındaki bir genç kızın, tecavüzcüye, ailesine kendisine tecavüz edildiğini söyleyeceğini belirtmesinin ardından benzin dökülerek canlı yakıldığı aktarıldı.

AFP haberine göre ise Sagar bölge polisi başkomiseri Satyendra Kumar Shukla "İki şüpheliyi yakaladıklarını” belirtti. “Şüphelilerden biri genç kızın evde yalnız olduğunu diğerine haber veren kuzeni. Ana şüpheli ise bir çocukla evli olan kişi” dedi.

Birkaç gün önce ise yine 16 yaşında bir başka genç kız Jharkhand'da bir çete tarafından tecavüze uğramış ve yakılmıştı.

HİNDİSTAN'DA TECAVÜZ VAKALARINDA ARTIŞ VAR

Güney Asya ülkesi olan Hindistan'da cinsel saldırılarda artış, Kathua'daki tecavüz vakasıyla ülke çapında infiale yol açtı. 8 yaşındaki Asifa Bano'nun tecavüze uğrayarak öldürülmesi sonrasında insan hakları örgütleri ve halk tarafından Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve hükümetinin bu soruna daha kalıcı çözümler getirmesi için çağrılar yapıldı.

2018 yılı 15 Nisan tarihine kadar yaklaşık 578 tecavüz vakası rapor edilirken, rakamları geçen yıl aynı dönem 563 olduğu polis kayıtlarına geçti.