Barzani'den PKK'ya flaş çağrı!

Barzani'den PKK'ya flaş çağrı!
IKBY Başkanı Mesut Barzani, Musul'un Sincar ilçesinde Peşmerge güçleri olduğu sürece başka güçlerin ilçede varlık göstermesine müsaade edilmeyeceğini söyledi.

 

Kürdistan Demokrat Partisi'nin resmi internet sitesinde yer alan yazılı açıklamaya göre, Barzani, Ezidilerin dini lideri Baba Şeyh, önde gelen şahsiyetlerinden Mir Tahsin Bey ve beraberindekileri kabul etti. Görüşmede Barzani ve Ezidi heyeti, DEAŞ'ın saldırılarına maruz kalan Musul'un Sincar ilçesinin yeniden inşası, uluslararası toplumların vereceği destekler ve Ezidilerin evlerine dönüşlerini ele aldı.

"ASLA KABUL ETMEYİZ"

PKK'nın Sincar'daki varlığına da dolaylı olarak değinen Mesut Barzani, şunları kaydetti: "IKBY'nin emniyet ve Peşmerge güçleri Şengal'de (Sincar) mevcut olduğu sürece başka güçlerin orada olması kabul edilemeyeceği gibi, hükümet ve Peşmerge güçlerinin hareket etmesini engelleyip bölgenin yeniden inşasının önünü de kapatamazlar."

Sincar'ın yeniden inşası ve uluslararası toplumun desteğine de değinen Barzani, "Uluslararası toplum, Şengal'de yasa dışı güçler olduğu sürece, ilçenin yeniden inşasına yardım eli uzatamayacaklarını söylüyor." dedi.