Barzani'den Kobani'ye telefon!

Barzani'den Kobani'ye telefon!
Başkan Mesud Barzani, yaşamını yitiren Rojavalı (Suriye Kürdistanı) Kürt komutan Ebu Leyla’nın ailesini arayarak taziyelerini iletti.
Başkanlık’tan yapılan yazılı açıklamada, Başkan Barzani’nin bugün Kürt komutan Faysal Abdi Bilal Sadun’un (Ebu Leyla) kardeşi Yusuf Ebul Aziz’i telefonla arayarak  başsağlığı dilediği bildirildi.
 
Başkan Barzani’nin Ebul Aziz’e, “Kobani’de cesur ve kahramanca bir rol oyanayan Şehit Ebu Leyla, canını, vatan yolunda Kürdistan halkının özgürlüğü için adadı” dedi.
 

Ebu Leyla (Leyla’nın babası), Menbic Operasyonu’nda, 3 Haziran’da yaralanmış ve tedavi için Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentine sevkedilmişti.
 
Ebu Leyla tüm müdahalelere rağmen önceki gün hayatını kaybetmişti.
 
Menbic Askeri Meclis üyesi ve Şems El Şemal Taburları Komutanı Ebu Leyla, 6 Haziran’da Kobani’nin Termik köyündeki Şehit Dicle Mezarlığı’nda defnedildi.
 
1984 yılında Kobani’nin Kararişke köyünde dünyaya gelen Ebu Leyla, 8 yıl Menbic’te çalışmış, 2011’de Suriye krizinin başlamasıyla muhalif güçlere katılmıştı.
 
Ebu Leyla’nın üyesi olduğu Özgür Suriye Ordusu’na bağlı El Ekrad (Kürtler) grubu adını Suriye Devrimcileri olarak değiştirmişti.