Al Jazeera'den İslamofobi belgeseli

Al Jazeera'den İslamofobi belgeseli
Al Jazeera'den İslamofobi belgeseli: Mali kaynaklar büyük oranda İsrail'e dayanıyor

Al Jazeera’nin Islamophobia Inc. (İslamafobi Şirketi) adını taşıyan yeni belgeseli 'İslam korkusu' anlamına gelen İslamafobinin mali kaynaklarının büyük oranda İsrail devletine dayandığını ortaya koydu.
Avrupa ve Amerika'yı saran İslam korkusu ve İslami değerlere ve Müslmanlara saldırganlığın giderek yükselmesi bir belegesele konu oldu. Al Jazeera televizyonunun “İslam korkusu Şirketi” adlı belgeseli için araştırmacı bir ekip İslamofobi şirketini destekleyen biçok kurum ve zengin şahsın mali kayıtlarını inceledi.

Araştırma sonucunda birçok bağışçının ortak bir menfaate hizmet ettiği ortaya çıktı. Bağışçıların yüzde 80'i İsrail devletini desteklemek için sözlü ya da maddi olarak İslamofobiye katkıda bulunmuştu.

Batıda mali açıdan çok iyi durumda olan fakat kendi içinde güçlü bağları olmayan gruplar ve kurumlar aynı zamanda Batı'da Müslümanlara en kötü nefret ve kışkırtıcılığın da mimarı. Bunlar dünya çapında hareket etse de öncelikle Amerika ve Avrupa'da çalışıyor.

BAZI İSİMLER ÖNE ÇIKIYOR

İslamofobi kışkırtıcılarının içinde en bilinen kişilerden bazılarının ismi ise belgesele göre Frank Gaffney, Pamela Geller, Robert Spencer ve Brigitte Gabriel.

Belgesel filmde bu türden ırkçı saldırıların kurbanı olan Müslümanlardan bazılarıyla röportajlar gerçekleştirilmiş. Aynı zamanda İslamofobi endüstrisinin kışkırtmaları, nefret yüklü ideolojisiyle bu türden şiddet eylemlerine nasıl ilham verdiği de ortaya konmuş.

İslamafobi ağına aşina olanların ise gruplar arasında büyük oranda geçişkenlik olduğunu bildikleri ifade edilirken dayandıkları yerin ise İsrail lobisi olduğu tespitliyor.

TİMETÜRK