ABD kaç Suriyeli mülteci kabul etti?

ABD kaç Suriyeli mülteci kabul etti?
Amerika son 6 ayda sadece 44 Suriyeli mülteciyi kabul etti.

CNN'in haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri Ekim ayından bu yana, geçtiğimiz yılın aynı döneminde kaul ettiği 6 bin mülteciye karşın, bu yıl sadece 44 Suriyeli mülteci kabul etti. Rakamların geçtiğimiz yılla karşılaştırıldığında yüzde 99.3 oranında düştüğü ortaya çıktı. Mültecilerin çoğunun ise Trump'ın resmen göreve gelmesinden önce kabul edildiği ortaya çıktı.

GEREKÇE GÜVENLİK

Amerikan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert konu hakkında Salı günü, “Süreç biraz yavaş çünkü ek güvenlik incelemeleri yürürlüğe kondu” dedi.

Bununla birlikte mülteci avukatları tarafından Suriye'deki hedeflere yapılan saldırılar karşısında Amerika'nın bu tavrı ikiyüzlülük olarak değerlendirildi. Kongre üyeleri ise bir toplantı sırasında kongre üyeleri Dişleri Bakanlığı'nın politikasını eleştirerek Trump yönetiminin Suriye'ye askeri müdahalede bulunması ancak yerinden edilmiş kişilere karşı sorumluluğunu yerine getirmemesi tutarsızlıktır dediler.

"AMERİKA YARIDM ETMEK İSTİYORSA KAPILARI ÇARPIP KAPATMASIN"

Uluslararası Yardım Komitesi'nin Amerikan Programları Bşkan Yardımcısı Hans Van de Weerd ise bir açıklamasında “Duma'ya kimyasal silahlı saldırıda ölen sivillerin sayısı bu yıl Amerika'ya mülteci olarak yerleştirilen Suriyelilerden daha çok. Amerika gerçekten Suriyelilere yardım etmek istiyorsa, kapıları hızla carpıp kapatmamalıdır” diye konuştu.

TİMETÜRK ÇEVİRİ