ABD'den Kürtlere yardım paketi

ABD'den Kürtlere yardım paketi
Washington (Rûdaw) - ABD Kongresi, farklı ülkelere her yıl milyarlarca dolar para değerinde insani ve askeri yardım öngören bir düzenlemeye gidiyor.
Kürdistan Bölgesi'nin de listede olduğu ifade ediliyor.

Rûdaw haberine göre; Rûdaw'a konuşan ABD Kongresi Dışilişkiler Komisyonu Başkanı Cumhuriyetçi Senatör Bob Corker, yardımların Bağdat üzerinden yapılacağını ifade ederek, “Yakında yardım paketi ulaşacak. Paket Bağdat üzerinden gönderilecek ama para Kürtler'in eline geçecek” dedi.

Kürtler'in IŞİD'e karşı savaşta en önemli müttefik olduğunu hatırlatan Bob Corker, “Bu konuda her iki parti hemfikir. Halk bu dostluktan anlıyor ve Kürt milletini seviyor. Bu sebepten dolayı sıkıntılı durumdan kurtulmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Amerika uzun yıllardan beridir İsrail ile Mısır'a milyar dolar değerinde yardımda bulunuyor.

Uzmanlar ABD'nin yardımlarının karşılıksız olmadığını değerlendiriyor.

Rûdaw'a konuşan Haber Müzesi (Newsum) Başkanı Jeffrey Herbst, konu hakkında, yardım edilecek ülkelerde özel sektörü destekleyen ekonomik politikalar izlenmesinin önemli olduğunu söyledi.

ABD merkezli Uluslararası Gelişme Merkezi Başkanı Tod Mose ise, yardım edilecek ülkelerin iyi seçilmesi gerektiğini belirterek, “Bazı kötü ülkeler var. Batmalarını arzu ediyoruz. Çinliler zalimlerle ticaret ve işbirliği yapmaya hazır.  Çin'in Zimbabwe ile yakınlaşması kötü bir örnek” dedi.

KAYNAK; Rûdaw.net