Yüksek voltajlı elektrik kablosu, yer altına alındı

Yüksek voltajlı elektrik kablosu, yer altına alındı
Bahçivan Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde, iki trafo arasındaki bağlantıyı sağlamak amacıyla kaldırım üstünden götürülen 77 metrelik yüksek voltajlı elektrik kablosu, VEDAŞ ekiplerince yapılan çalışmalar sonucu yer altına alındı.

Kısa bir süre önce "Geçici çözüm, büyük sorun!" başlığı ile yaptığımız haber sonrası, VEDAŞ duylarlılık göstererek harekete geçti ve yer üstündeki yüksek voltajlı elektrik kablosunu yer altına alarak olası bir  faciayı önlemiş oldu.

İpekyolu İlçesi Bahçıvan Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde bulunan, VEDAŞ’a ait iki trafo arası bağlantıyı sağlamak amacıyla kaldırım üstünden geçirilen yüksek voltajlı elektrik kablosu, herhangi bir telike yaşanmadan VEDAŞ ekipleri tarafından yer altına alındı.

Tehlike arz ettiği için vatandaşlar tarafından tepkilere neden olan yüksek gerilim kablosu, önceki gün VEDAŞ ekiplerince yapılan çalışma sonucu yer altına alındı. Yaklaşık 77 metre yer üstünde götürülen kablo görüntü kirliliğine de sebep oluyordu.

“ BELEDİYENİN VERECEĞİ KAZI İZNİNE BAĞLI”

4 kişilik ekbin başında olan ve çalışmaları titizlikle takip eden ekip şefi Ferhat Acar yaptıkları çalışma hakkında gazetemize şu açıklamalarda bulundu; “Burada trafodan panomuza gelen yer altı kablomuz arızalıydı. Yer altında olduğu için kablonun arızasını tespit edemedik. Buraya yeni bir kablo çekilmesi gerekiyordu. Konuyla alakalı, seçim öncesi belediyeden kazı izni istedik ancak seçim arifesinde olduğu için bu izin çıkmadı. Mecburen geçici olarak, 77 metre kabloyu yer üstü döşedik. Şimdi ise her hangi bir tehlike yaşanmadan yer altına alma çalışmamızı gerçekleştirdik” dedi.

Aynı sorunun yaşandığı İskele Caddesi ve Numune Sokaktaki durumu da hatırlattığımız ekip şefi Ferhat Açar; “Belediyenin vereceği kazı iznine bağlı olarak oralardaki problemler de çözülecek” diye konuştu.

Prestij Gazetesi: M. Selim KURT