'Rafting'in kalbi Van'da atacak!

'Rafting'in kalbi Van'da atacak!
Van'ın Bahçesaray ve Çatak ilçeleri önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. R4 Rafting Türkiye Şampiyonası'nın 2. Ayak Reglemanı, Çatak ve Bahçesaray ilçelerinde yapılacak.

Yarışmalarda 4 gün boyunca adrenalin tavan yapacak. Kıyasıya mücadelelere ev sahipliği yapacak olan Çatak ve Bahçesaray'da şampiyona öncesi son hazırlıklar gözden geçirilerek, derelerde gerekli kontroller yapıldı, parkur düzenlemeleri tamamlandı. Rafting Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Van Gençlik Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, düzenlenecek olan şampiyonanın Van rafting turizmine büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Bahçesaray ve Çatak ilçeleri, bugünden itibaren 4 gün boyunca raftingin kalbinin atacağı ilçeler olacak. R4 Türkiye Rafting Şampiyonası'nın 2. ayak yarışmaları, Bahçesaray ve Çatak derelerinde gerçekleştirilecek.

17-20 Ekim 2019 tarihleri arasında Bahçesaray ve Çatak ilçelerinde düzenlenecek olan Türkiye Rafting Şampiyonası 2. ayak yarışmalarına Türkiye geneli yaklaşık 60 takımın katılacağı belirtildi.

Görsel bir şölen sunacak olan yarışmaları çok sayıda kişinin de izlemesi bekleniyor.

“İLK TOPLANTIMIZDA RİCA ETTİK”

Türkiye Rafting Şampiyonası 2. ayak yarışmalarına ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Van Gençlik ve Spor İl Müdürü ve Rafting Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat İnanç, şunları söyledi; “Sayın Bakanımız tarafından, Rafting Federasyonunun son yönetim kurulunda bize de görev verildi. İlimizde ben ve eski milletvekillerimizden, danışman sayın Gülşen Orhan hanım efendi ile birlikte Rafting Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliğine seçildik. Biz yönetim kurulu üyeliğine seçildikten sonraki ilk toplantımızı da, Tunceli ilinde, Tunceli Valimizin ev sahipliğinde yaptık. Burada Federasyon Başkanımızdan rica ederek şampiyonanın Van'da yapılmasını istedik. Böylece Şampiyonanın Çatak ve Bahçesaray İlçelerimizde yapılması kararlaştırıldı.”

“500 KİŞİYİ MİSAFİR EDECEĞİZ”

İnanç, Çatak ve Bahçesaray ilçelerinde gerçekleştirilecek olan şampiyonada 60 takımın yarışacağını söyledi. Yarışmalar için 300'ü aşkın sporcu, 100 idareci ve hakem ile, Federasyon Başkanı ve Yönetim Kurulu da dahil 500 civarında kişiyi Van'da misafir edeceklerini belirten İnanç, “Bütün hazırlıklarımız tamamlandı. Bugün saat 15.00'de Bahçesaray ilçesinde açılış seremonisi ile organizasyonumuzu başlatıyoruz. Pazar günü ise Çatak'taki programla şampiyona sona erecek” diye konuştu.

“RAFTİNG TURİZMİNE ÖNEMLİ KATKI SUNACAK”

Çatak ve Bahçesaray ilçelerinde 4 gün boyunca önemli bir organizasyonun gerçekleştirileceğini vurgulayan Van Gençlik ve Spor İl Müdürü ve Rafting Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat İnanç, bunun da Van'ın sporuna ve rafting turizmine önemli bir katkı sunacağına inandığını söyledi.

İlerleyen zamanlarda bu tür organizasyonların sayısını arttırmayı planladıklarını da dile getiren İnanç, “Bahçesaray ve Çatak ilçelerimizi bu noktada öne çıkarmayı, Tunceli Munzur çayı veya Rize Fırtına deresi gibi raftingle adından söz ettirmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“HAFTA SONU PROGRAM YAPMAYIN”

İnanç, son olarak vatandaşlara seslenerek; “Başka bir program yapmayın, kimseye söz vermeyin. Zira Türkiye Rafting Şampiyonası sizleri bekliyor. Sizleri 17-18 Ekim 2019 tarihinde Bahçesaray'da, 19-20 Ekim 2019’da ise Çatak’ta Türkiye geneli 50 takımın katılım sağlayacağı Türkiye Rafting Şampiyonası'na bekliyoruz” dedi. 


Prestij Özel Haber: Umut Tarhan