HDP İzmir mitingi sosyal medyayı salladı!

HDP İzmir mitingi sosyal medyayı salladı!
HDP İzmir mitingi sosyal medyayı salladı!DP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın konuşma yapacağı, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlnen mitinge yoğun katılımın olması sosyal medyayı da salladı.
 HDP İzmir mitingi sosyal medyayı salladı!DP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın konuşma yapacağı, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlnen mitinge yoğun katılımın olması sosyal medyayı da salladı.

Mitinge Syrizia Dış İlişkiler Temsilcisi ve Merkez Komitesi Üyesi Yiannis Bournous da katılıp konuşma yaptı...

İşte o mesajlardan bazıları


Vartkes Hergel
An itibarıyla @imc_televizyonu nda canlı yayında HDP İzmir Mitingi var. Muhteşem bir katılım ve coşku var. Boşa değil iktidarın korkusu...


 

CAN AKBULUT
Şu an İzmir Alsancak'ta bir cafede oturuyorum.Yakınımda HDP'nin mitingi var. Arkadaşlar katılım çok fazla. Sanırım barajı geçecekler.

mehmet koçak
İzmir de deprem .amma ne depremi? HDP nin Miting depremi şimdi Demirtas konuşacak

Alper Terzioglu
@amberinzaman Ruşen Çakır hic bir ön görüsü tutmayan biri.. izmir deki miting'de CHP den tut MHP ve HDP'lisi meydanda...

EBELİ TARIK
10 sene önce Ahmet Kaya dinlenmeyen İzmir'de bugün HDP muhteşem miting yaptı.Bu bişey değil barajları yıkacağız seni başkan yaptırmayacağız!

İşte Selahattin Demirtaş'ın konuşmasından satırbaşları;

Ülkenin hiç bir emel sorununu çözemediler. Her aile başkanlık tabiri caizse, ülkemizi felakate sürüklemeye devam ettiler. 7 Haziran bu yüzden önemli.

 Umut diktatör sevdalılarının değil, Bize dayattıkları Yeni Bir Türkiye değil. Size dayatılan köleliği kaldıracağız, taşeronu kaldıracağız, asgari ücreti en az 1800 TL yapacağız. Genç arkadaşların çoğu işsiz. Toplumun yarısı kadınlar, en çok emek harcayan, en fazla cefayı çeken kadınlar. Ben de varım demek istiyorsanız adres HDP'dir. Ve emekliler Türkiye'ui
 Türkiye yapamlar, asgari ücret 1800 TL olsun dediğimizde AK Parti bizi yuhalattı. Gasp edilmiş hakkınızı size vereceğiz. Bunları yapabilmemiz için barışa ulaşmamız gerekiyor. Ülkemizin hiçbir yerinde şiddet, çatışma olmamalı.

Güçlü bir toplum inşa edeceğiz

 Ülkenin kaynaklarını çalıp, çırpmasınlar istiyoruz. Farklılıklarımızla büyük Cumhuriyeti inşa edeceğiz. Her birimiz diğerimiz kabul ederek güçlü bir toplum inşa edebiliriz.Onlar yuhalattıkça siz sarılın, onlar düşman yapmaya çalıştıkça siz tutunun. 8 Haziran'da da bu ülkede birlikte yaşayacağız. Hangi partili olursa olursa düşmanlaştırmayın, bunların tuzağına düşmeyin. HDP parlementoya girmesin istiyorlar. Hangi yüzle ben sizin Cumhurbaşkanı'nızım diyeceksin, ben diktatör değilim diyor ama HDP'ye oy vermeyin, ülkeyi dolaşıp tahrik eden konuşmalar yapıyor. AK Parti'liler bize oy verin çalışması yapmıyorlar, sadece HDP'ye oy vermeyin çalışması yapıyor. HDP nasıl bir korku salmışta yürekleri bu kadar titremiş. İşin kolayını buldular. İzmir'li her kardeşim duysun, AK Parti gece gündüz çalışsa bir puan oyunu çoğaltamaz, hergün oyları düşüyor. İleri demokrasi diyorlar. Bütün Türkiye'nin bu matematiği iyi hesap etmesi lazım. Biz parti olarak barajı geçemedik, kendimizi anlatamadık, bu bizim hatamızdır, 81 vilayete elimizi uzattık. En yüksek çözüm önerisini biz sunduk.

 Onlar televizyona çıktığında kapatın elektirik konusunda kara girersiniz. Size bağrarak, size hakaret etmelerini izlemeyin, dinlemeyin, yalandan başka bir şey konuşmuyorlar.

 Sıfır baraj olmalı, tek milletvekiliyle seçilen partide Meclis'te olmalı.

Yaşamımız zehir olması için her şeye onlar karar veriyorlar.