Çatak'tan Halep'e yardım

Çatak'tan Halep'e yardım
VAN'ın Çatak İlçesi'inde "Halep'te insanlık ölmesin" kampanyası kapsamında toplanan 2 TIR insani yardım malzemesi Haleplilere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Çatak İlçesi'nde hayırsever vatandaşlar tarafından toplanan 40 ton buğday, 11 ton tuz, 200 kilogram pirinç ve bin 100 parça kıyafet yardımının bulunduğu 2 TIR insani yardım malzemesi Halepliler'e ulaştırılmak üzere yola çıktı. Uğurlamaya AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, İlçe Müftüsü İlhan Günay, kurum amirleri ve Çataklılar katıldı.

Toplanan yardımların savaştaki insanlara bir nevze olsun umut olacağını söyleyen Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül "Başbakanlık ve Diyanet Başkanlığı'nın talebi üzerine "Halep'te insanlık ölmesin" kampanyası kapsamında Çataklılar olarak bizde üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Toplanan yardımları 2 tıra yükledik, yardımlar inşallah yarın Halep'e ulaşmış olacak. Orda ki insanlar bizim Müslüman kardeşlerimiz. Nasıl ki Kurtuluş Savaşın da Pakistan'dan ve Afganistan'dan ülkemize yardımları olduysa, şimdi de görev bize düşüyor. Nerede bir Müslüman kardeşimiz darda kalmışsa bizler her zaman yanında olacağız" dedi