Çatak'ta yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Çatak'ta yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı
Van Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri, "3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü" dolayısıyla Çatak ilçesinin yüksek kesimlerine yaban hayvanları için yem bıraktı.

Van Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri, "3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü" dolayısıyla Çatak ilçesinin yüksek kesimlerine yaban hayvanları için yem bıraktı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle yiyecek sıkıntısı yaşayan yaban hayvanları için doğaya yem bırakan ekipler, bölgede bir süre inceleme yaptı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürü Mustafa Şentürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, "3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü" olması dolayısıyla yemleme çalışması yaptıklarını belirtti.

Kış şartlarının bölgede çetin geçtiği için kış mevsimi başladığı gibi yemleme çalışmalarına başladıklarını belirten Şentürk, şöyle konuştu:

"Bugün nesli tükenme tehlikesi altında olan yaban hayvanları ve türler için uluslararası antlaşmanın imzalandığı gündür. İnsanoğlu yaban hayvanlarını hayatının bir çok alanında kullanıyor. Ama ne yazık ki yaban hayvanları, insan nüfusunun çok sayıda artması, sanayileşme, şehirleşme, kentleşme gibi nedenlerle olumsuz etkilenmektedir. Biz de, bugün insanın tek başına olmadığını yaban hayvanlarıyla yer yüzünü paylaştığını biliyoruz. Biz de bugün doğa koruma günü olması dolayısıyla insanları bilgilendirmek için böyle bir etkinlik yaptık."