ÇATAK’TA ‘OKUR-YAZAR’ TOPLANTISI - VAN HABERLERİ

ÇATAK’TA ‘OKUR-YAZAR’ TOPLANTISI - VAN HABERLERİ
Van’ın Çatak ilçesinde, okur yazar olmayanların tespiti ve eğitime dahil edilmeleri için bir toplantı düzenlendi.
Atatürk Ortaokulu’nun konferans salonunda yapılan toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş, Milli Eğitim Şube Müdürü Burhan Şahin ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erkan Manto ile okul müdürleri katıldı. Burada konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş, ilçedeki eğitim seferberliği hakkında alınan kararlarla ilgili bilgi verdi.

Günümüzde eğitime önem, öncelik ve ağırlık verilmesinin gerekli olduğunu ifade eden Taş, “Biz de ilçemizde oluşturulan komisyon başkanlığında, öncelikle TÜİK verilerinde okuma yazma bilmez olarak belirtilen kişilere ulaşmayı hedefledik. Köylerde ve mahallelerde muhtarlıklar, okullar ve imamlar ile ortak bir çalışmayla okuma yazma bilmeyen vatandaşların tespitini yapmalıyız.

Okul idarecilerimiz, muhtarlarımız ve imamlarımızın iyi bir alan taraması yapıp, okuma yazma bilmeyen vatandaşları tespit ederek kurslara dahil etmelerinizi istiyorum. İlçemiz genelinde okuma yazması olmayan yetişkinlerin alan taraması yapılmış ve kurslara katılımları sağlanmış ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce yeteri düzeyde birinci ve ikinci kademe kurslar açılmıştır. Bu kurslar ve alan taramaları her yıl periyodik olarak devam etmektedir” dedi.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erkan Manto ise, kursların okul müdürlerinin yardımıyla belirlenen okuma yazma bilmeyen vatandaşların tespit edilmesiyle hızla devam ettiğini belirterek; “2008 yılından bu yana devam eden çalışmalarda gelinen son noktadayız. Alan taraması çalışmalarımız sırasında okula gitmediği halde kendi imkanlarıyla okuma yazma öğrendiğini tespit ettiğimiz vatandaşlarımıza bulundukları köylerde ve mahallelerde seviye tespit sınavları düzenlenmiştir.

Hali hazırda merkezimizde de 1 ve 2. kademe okur yazarlık sınavlarını her ay düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. İlçemizde okuma yazma bilmeyen vatandaşların birçoğuna ulaşıldı ve tespit edilen vatandaşlarımıza okuma yazma öğretildi. İlköğretim okullarının olduğu yerlerde okul müdürleri ortak çalışma yaparak alan taraması gerçekleştiriliyor. Öncelikle 45 yaş altı okuma yazma bilmeyen vatandaşlara kurs açılması çalışması devam ediyor. İlköğretim okulu bulunmayan köy ve mahallelerde de alan taraması devam ediyor” dedi.