Çatak’ta Okuma Yazma Seferberliğine Start Verildi

Çatak’ta Okuma Yazma Seferberliğine Start Verildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan´ın başlattığı “Okumanın Yaşı Yoktur" projesi kapsamında başlatılan okuma yazma seferberliği için Çatak’ta topyekün bir çalışma başlatıldı.

Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül başkanlığında ilgili kurumlarla masaya yatırılan ve planlaması yapılan okuma yazma seferberliği için sahaya inildi. Okuma yazma bilmeyenlerin tespiti için ilçedeki ilgili kurumların yetkilileri gruplar halinde merkez ve kırsaldaki mahallelere dağılarak alan taramasına başladı. Çalışmalara Boyunpınar Mahallesi’nde başlayan Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül’e İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yunus Gündüz, İlçe Müftüsü İlhan Günay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş, Halk Eğitim Müdürü Erkan Manto, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Raci Selçuk, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Güvener, Boyunpınar Muhtarı Ali Gültepe ve mahalle imamı eşlik etti. Evleri tek tek dolaşan Akgül ve beraberindekiler okuma yazma seferberliği hakkında vatandaşlara bilgi vererek hedeflerini anlattı. 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kaymakam Akgül, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'n himayelerinde okuma yazma seferberliği başlatıldı. Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların okuma yazma kurslarına katılmaları sağlanarak, okuryazar hale getirilmesi için kurslara yönlendirilmesi amaçlanmaktadır. İlçe olarak hedefimiz, kaymakamlığımız başkanlığında oluşturulan Okuryazarlık Seferberliği İlçe Yürütme Kurulu olarak seferberliğe ilişkin çalışmalarımızı eksiksiz yürütmektir. 2 ay sürecek seferberlik kapsamında ilçemizin eğitimine büyük bir katkı sunulacağını umuyoruz” dedi.