Çatak'ta demokrasi şehitleri için mevlit okutuldu

Çatak'ta demokrasi şehitleri için mevlit okutuldu
VAN'ın Çatak İlçesi Kaymakamlığı tarafından darbe girişimi sırasında şehit olanlar için mevlit okutuldu, katılanlara yemek verildi.

Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Çatak Kaymakamlığı bahçesinde düzenlenen program mevlit okunmasıyla başladı. Yapılan duaların ardından programa katılanlara yemek verildi. Programda konuşan Kaymakam Hacı Asım Akgül, 7'den 70'e herkesin Cumhurbaşkanının çağrısına ses verdiğini belirterek şöyle konuştu:



"Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan canlı yayına bağlanarak halka seslenmiş, demokrasiye sahip çıkma adına sokağa çıkmamızı istemişti. 7 den 70'ye herkes bu çağrıya ses vermiş, sokaklara çıkmış, çıplak elle eli kanlı silahlı askerlere ve tonlarca ağırlıktaki tankların altına yatarak darbeyi geri püskürtmüştür. Halkımızın Bu darbe girişiminde ortaya koyduğu tavır takdire şayandır. Bu süreçte canlarını hiçe sayan demokrasi şehitleri için mevlit okuttuk. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazi'lere de acil şifalar yakınlarına da sabır diliyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 'Her şey bitti millet kazandı evlerinize dönebilirsiniz’ deyinceye kadar meydanlarda olmaya demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceğiz."

Düzenlenen mevlit programına, Çatak Kaymakamı Hacı Asım Hakim Akgül'ün yanı sıra ilçede görev yapan hakim ve savcıları AK Parti ilçe Başkanı Tahsin Babur, kurum amirleri, STK temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.