Çataklı ikizler okullu oldu

Çataklı ikizler okullu oldu
Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hacı Asım Akgül, maddi imkansızlıktan dolayı okula gidemeyen 4 yaşındaki ikizlerin okul ihtiyaçlarını karşıladı.

Akgül, mahalle ve ev ziyaretleri sırasında tanıştığı İskender Ertem'in 4 yaşındaki ikizleri Fatma ve Zeynep Ertem'in maddi imkansızlıklar nedeniyle anaokuluna gitmediğini öğrendi. Akgül'ün talimatı üzerine aileyi ziyaret eden Balköpüğü Anaokulu Müdürü Ayfer Babur ve öğretmenler, baba Ertem'i ikna ederek ikizlerin okulla tanışmasını sağladı.

Çocukların okula başladığını öğrenen Akgül'ün eşi Demet Akgül de kırtasiye ve giyim malzemeleriyle ikizleri evlerinde ziyaret etti. Tüm ihtiyaçların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılandığını belirten Akgül, ikizleri kucağına alarak bol bol sevdi.

Akgül, "Kız çocuklarının okuması çok önemli. Benim de iki kızım var. Herkesin bilgiye ve eğitime mutlaka ihtiyacı vardır ama kadının çok daha ihtiyacı vardır. Çünkü toplumun temel direği olan ailede çocuğa kişilik kazandıran, hayata hazırlayan birinci derecede annedir. Bu kız çocuklarımız da geleceğin anneleridir. Eğitim onların da en büyük hakkı." dedi.