Çatak'ta şehit kaymakam için gıyabi cenaze namazı

Çatak'ta şehit kaymakam için gıyabi cenaze namazı
Çatak'ta Derik'te şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk için gıyabi namazı kılındı akabinde de mevlit okutuldu.

MARDİN'in Derik İlçesi'nde el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk için Van’ın Çatak İlçesi'nde gıyabi cenaze namazı kılındıktan sonra, mevlit okundu.

Çatak Merkez Cami’nde ikindi namazından sonra İlçe Müftüsü İlhan Günay’ın kıldırdığı gıyabi cenaze namazına, İlçe Kaymakamı Hacı Asım Akgül, Kurum Amirleri ve vatandaşlar katıldı.



Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül, namaz öncesi yaptığı konuşmada, "PKK’lı teröristler tarafından hain ve kahpece şehit düşen meslektaşım için bir araya geldik. HDP’li belediyelerin halka hizmet yapmamasından dolayı bir ay önce Derik Belediyesine kayyum olarak atanan şehidimiz hem kaymakamlık hem de belediyede kısa sürede çok güzel çalışmalara imza attı. Derik İlçesi hep terör ismiyle anılırken şehit Safitürk, Derik zeytinini tüm dünyaya tanıtmak için birçok çalışmalar yaptı. Ancak hainler Derik isminin güzel anılmasını hazmedemedi. Çünkü halkın huzur ve güvende olması işlerine gelmedi ve alçakca şehit edildi. Şehit düşen meslektaşıma Allah'tan rahmet diliyor, tüm milletimizin başı sağ olsun diyorum" dedi.



Çatak Müftüsü İlhan Günay'ın kıldırdığı gıyabi cenaze namazının ardından, mevlit okutuldu. Çatak Kaymakamlığı tarafından vatandaşlara lokum ve kolanya İkram edildi.