Çatak'ta Kutlu Doğum Haftası etkinliği

Çatak'ta Kutlu Doğum Haftası etkinliği
ÇATAK HABER - Van’ın Çatak ilçesinde "Kutlu Doğum Haftası" kutlamaları kapsamında "Hazreti Peygamber, Tevhid ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım" konulu konferanslar düzenlendi.
- İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Görentaş Mahallesi Taziye Evinde Çatak Müftülüğü tarafından düzenlenen konferansa Kaymakam Hacı Asım Akgül, Belediye Başkanı Celalettin Bartu, İlçe Müftüsü İlhan Günay, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılışında konuşan İlçe Müftüsü İlhan Günay; "Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamber Efendimizin kutlu doğumlarını anmak ve onun bir yönünü daha anlatmak için bir araya geldik. Bugün, Müslümanların top yekûn başvuracağı en büyük cihat; cehalete, taassuba, ırkçılığa, fitne ve tefrikaya karşı yapacakları cihattır. Bir ve beraber olmanın önemini iyice kavramalıyız. İnsanlığı diriltmek, insanlığı yaşatmak ve İslam'ı yüceltmek için; Peygamber Efendimizi anlatırken "Gelin Birlik Olalım’’ dedi.

Program, imamların ilahi dinletilerinin ardından son buldu. İlçe Kaymakamı Hacı Asım Akgül ve İlçe Belediye Başkanı müftülük personelleri, vatandaşların ve Müslüman Âleminin Kutlu Doğum Haftalarını tebrik etti.