Çatak'ta demokrasi nöbeti devam ediyor

Çatak'ta demokrasi nöbeti devam ediyor
Van’ın Çatak ilçesinde sürdürülen demokrasi nöbeti devam ediyor.

Çatak Kaymakamlığı, AK Parti İlçe Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, işbirliğinde ilçe halkının katılımıyla “Darbeye Hayır, Milli Birlik, Kardeşlik ve Demokrasi Yürüyüşü” gerçekleştirildi. Darbe girişiminin duyulduğu ilk andan itibaren sokakları terk etmeyen Çatak halkı, bu gece demokrasi nöbetine yürüyüş ile devam etti. Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül öncülüğünde İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kaydım, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, STK temsilcileri ve halkın katıldığı yürüyüşte sık sık sloganlar atıldı.

Atatürk Caddesi’nde başlayıp Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde devam edip hükümet konağı önünde son bulan yürüyüşün ardından İstiklal Marşı okundu. Ardından halka hitap eden Kaymakam Hacı Asım Akgül, darbecilere milletin gerekli dersi verdiğini belirterek, “Milletimiz sokağa çıkmasaydı geçmiş darbeler gibi başarılı bir darbe olacaktı. Sizler sayesinde hiçbir darbeci bundan sonra darbe yapmaya niyetlenemeyecektir. Halkımızın bu cesur ve kahramanca tavrı karşısında inanıyorum ki artık darbeler dönemi ebediyen kapanmıştır. Sevgili Çataklılar, bu yürüyüşe göstermiş olduğunuz duyarlılıktan ve demokrasiye olan inancınızdan dolayı hepinizi ayrı ayrı sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Burada tabi en büyük pay demokrasi şehitlerimizin ve gazilerimizindir. Sizlerin huzurunda, bizlere bu demokrasi şölenini yaşatan şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Halkımızı meydanlara davet ederek, darbecilere karşı halkımızın güçlü bir darbe indirmesini sağlan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve bu çağrıya duyarsız kalmayarak meydanları dolduran, tankların önüne bedenleri ile set olan bütün halkımızı ve siz Çataklılara şükranlarımı sunuyorum. Hiçbir sorun yaşamadan yürüyüşümüzü tamamlamış bulunmaktayız. Demokrasiye sahip çıktığınız. Nöbetimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın yeter demesine kadar devam edecektir. Bütün milletimize bir kez daha geçmiş olsun diyor ve saygılarımı sunuyorum” dedi.



AK Parti Çatak İlçe Başkanı Tahsin Babur ise, “Bugün olduğu gibi bundan böyle de halkımız asla darbelere geçit vermeyecektir. Halkımız, kendi devletine, kendi milletine, kendi ülkesine sahip çıktığını göstermek için burada nöbet tutuyor. Bizler de onlarla birlikte nöbet tutuyoruz. Halkımızın bu heyecanı ve gücüyle aynı zamanda yüce Allah’ın da izniyle bu darbe püskürtülmüştür. Püskürtülmeye de devam edecektir. Biz, darbe tehlikesi geçinceye kadar ilçemizin sokaklarında nöbet tutmaya devam edeceğiz. Bugün ki yürüyüşümüzde bizi yalnız bırakmayan, bütün gücüyle bizi destekleyen Kaymakamımız Sayın Hacı Asım Akgül’e, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş’a, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Kaydım ve kurum amirlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.