Çatak mezbahanesine ve hayvan pazarına kavuştu!

Çatak mezbahanesine ve hayvan pazarına kavuştu!
Van’ın Çatak ilçesinde Van Büyükşehir Belediyesi’nce kurulan mezbahane ve canlı hayvan pazarı Van Valisi ve Büyükşehir Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun katılımıyla açıldı. 

Van Büyükşehir Belediyesi’nin Çatak ilçe merkezinde inşa ettiği mezbahane ve canlı hayvan pazarı törenle açıldı. Törene Van Valisi ve Büyükşehir Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Çatak Kaymakamı Hacı Asim Güler, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Fazıl Tamer, Salih Allahverdi ve ilgili daire başkanları katıldı.

Van’ın her ilçesi her bir sokağında hizmetlerin ve yatırımların süratle devam ettiğini belirten Vali Zorluoğlu “Bugün açılışını yaptığımız tesiste günlük 100 küçükbaş hayvan ve 30 büyükbaş hayvan kesilebiliyor. Hükümetimizin destekleriyle Çatak ve diğer ilçelerdeki hizmetlerimiz de aralıksız devam ediyor. Hükümetimizin bölgeye gösterdiği pozitif ayrımcılıkla doğru yatırımları doğru yerlere yapıyoruz. Halkımızın vergileri yine halkımızın hizmetine yatırıma dönüşüyor. Allah’ın izniyle yatırımlarımız devam edecek” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler kurdeleyi dualarla keserek tesisin açılışını yaptı. Daha sonra Vali Zorluğlu tesisi gezerek yetkililerden bilgi aldı.