Çatak Belediyesinin çalışmaları hız kesmeden devam ediyor

Çatak Belediyesinin çalışmaları hız kesmeden devam ediyor
Çatak Belediyesi ilçede yaptığı çalışmalarına ve projelerine hız kesmeden devam ediyor.

Çatak Belediyesi ilçede çalışmalarına aralıksız devam ederken yeni yapılacak projeleri faaliyete geçirme konusunda aralıksız devam ediyor. Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan öncülüğünde ilçede ve tüm mahallelerde yapılan faaliyetler ve projeler vatandaşlar tarafından takdirle karşındı.

Başkanlığa seçildiği günden bu yana sürekli halkın içinde olan ve mahalle mahalle gezerek halkın sorunlarını dinleyen Başkan Şeylan sorunları çözme noktasında ve yapılan çalışmalar hususunda ivedilikle hareket etmesiyle tam not aldı.

Çatak Belediyesi zorlu ve çetin geçen kış aylarında  yolları temizleyerek yoğun olan kar kütlelerini kaldırarak vatandaşların rahat ve güvenli ulaşımını sağladı. Korona Virüsün başladığı Mart ayından bu yana şehir merkezinde ve tüm mahallelerde Korona virüsle mücadele konusunda her daim ilçe halkının yanında yer alarak ilçede dezenfeksiyon çalışmalarıyla yollar , parklar, kurum binaları, okullar ve esnafa ait iş yerleri temizlendi. Esnafa ücretsiz maske dağıtımı, Korona virüs hakkında bilgilendirmeler yapılarak maske mesafe kurallarına riayet edilmesi ve evde kalınması hususunda uyarılarda bulundu.

Havaların ısınmasıyla yol bakım ve onarım çalışmaları yeni yolların yapımı ve yeni asfalt yolların dökülmesiyle kolay ulaşımın imkanı sağlanırken ilçedeki park ve bahçelerin temizlenmesi dezenfeksiyon çalışmalarıyla ilçe halkı tarafından takdirle karşılandı. Çatak Belediyesi ilçede korona virüs tedbirleri kapsamıdna denetimler yaparak vatandaşların maske takması ve mesafe kurallarına uyulması konusunda da sık sık denetimler yaptı.

Başkan Şeylan öncülüğündeki Çatak Belediyesi sosyal etkinlikler, sosyal yardımlar, mahalle ziyaretleriyle de ilçe halkının yanında yer alarak ilçedeki sorunları yerinde inceledi, yeni yapılacak projeleri yerinde takip etti ve husumetli olan aileleri barıştırarak vatandaşların gönlünde taht kurdu.

İŞTE ÇATAK BELEDİYESİNİN EN SON YAPTIĞI ÇALIŞMALAR VE YENİ YAPILAN PROJELERDEN BAZILARI

3200 RAKIMLI KARTALTEPE YAYLASINA YOL YAPILDI

Bilgi Mahallesinin 3200 rakımlı Kartaltepe Yaylasına açılan yeni yol sayesinde Berivanların katır sırtında yayla yolculuğu sona erdi. 

81 İL İLE EŞ ZAMANLI KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ DENETİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çatak’ta Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Denetimler Yapıldı

Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan ise son zamanlarda vaka sayılarındaki artışın kendilerini endişelendirdiğini vurgulayarak, “Bu aşamada korona virüs salgınının toplum sağlığına yönelik oluşturduğu riski yönetebilmek için sosyal izolasyon ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesi, alınan tedbirlere toplumun tüm kesimleri tarafından uyulması gerekmektedir. Milletçe salgını kontrol altında tutup en aza indirme çabasındayız. Bunun içinde Çatak Belediyesi olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız. Denetimlerimizde vatandaşlarımızın ve iş yerlerimizin kurallara büyük ölçüde uymaları bizleri sevindirdi” diye konuştu.

Arazi Anlaşmazlığı Yaşayan Vatandaşlar Barıştırıldı

 İki yıl önce Bilgi ve Alacayer mahallelerinin sakinleri arasında ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin 400 rakımlı Koyunatağı Yaylası’nda hayvanların otlatılması sebebiyle husumet başlamıştı. Yaşanan husumeti, Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri ile Koyunatağı Yaylası’nda bir araya gelerek sona erdirdi.

Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, iki yıl önce başlayan Bilgi ve Alacayer mahalleleri arasındaki arazi anlaşmazlıklarını çözüme kavuşturmak ve kan davasına dönüşmesini önlemek amacı ile vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirterek, “Görüşmelerimiz olumlu geçti ve her iki mahalle muhtarları ve mahalle sakinlerimize göstermiş oldukları olumlu davranışlardan dolayı teşekkür ediyorum. Taraflar arasında barışın daim olmasını diliyorum” dedi.

Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Bilmez’den Çatak Üs Bölgesine Ziyaret.

ÇATAK'TA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ YAPILDI

ÇATAK BELEDİYESİ ŞEHİTLER ANITI ÇALIŞMASI

Bahçesaray Çatak ve Pervari yolu Görentaş Mevkisinde bulunan su kaynağı yanında araçların durup yolcuların ihtiyaç ve ibadetleri için Mescit ve dinlenme alanlarının olacağı “Çatak Belediyesi Şehitler Anıtı” için çalışmalar başlatıldı.

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ VE EĞİTİM TESİSLERİNİN TEMELİ ATILDI

Çatak Belediyesi tarafından yaptırılan Küçük Sanayi Sitesi ve Eğitim Tesislerinin temel atma töreni Van Milletvekili Abdulahat Arvas’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

ÖZ HABERCİ - MURAT ÇURKU