Van'da 60 genç kız istihdam edilecek

Van'da 60 genç kız istihdam edilecek
Van’ın Çaldıran Belediyesinin girişimleri sonucu açılacak tekstil atölyesinde 60 genç kız istihdam edilecek.

- Çaldıran Belediye Başkanlığı, istihdamı arttırma çalışması kapsamında PTT Caddesinde bulunan belediyeye ait eski hamamı tadilattan geçirerek tekstil atölyesine çevirdi. Atölyede faaliyet gösterecek firma yetkilileri de son hazırlıklarını tamamlayarak, yakın bir zamanda imalata geçeceklerini söylediler.

Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dündar, belediye olarak istihdamın arttırılmasına yönelik başlattıkları çalışmaların ilk diliminde 60 aileye iş imkanı sunacaklarını söyledi. Dündar, “Kullanılmak üzere belediye tarafından satın alınmış ve çürümeye terk edilmeye bırakılmış tanesi 3 bin dolar civarında 25 adet çeşitli işlerde kullanılabilecek dikiş makinelerimiz bulunmaktadır. Iğdır’da bir firmayla anlaşarak çok yakın bir zamanda 60 genç kızımıza dört aylık meslek edindirme kursları açılarak hem ustalık belgesi hem de ailelerine katkı sağlayarak kendi çeyizini kendi emeğiyle hazırlamasına katkı sunacağız. Bu kursiyerlerimiz mesleği öğrendikten sonra da burada faaliyetine devam edecek olan tekstil atölyesinde sigortalı olarak işbaşı yapacaklardır. Amacımız bu sayıyı ileri zamanlarda 600-700 kişiye çıkararak ilçedeki işsizlik sorununu büyük ölçüde ortadan kaldırmaktır” dedi.

Iğdır Tekstil Firması Genel Müdürü Hikmet Güneş ise, Kaymakam Tekin Dündar ile yaptıkları görüşmeler sonucunda var olan 25 makineye ilaveten 35-40 makine daha ekleyerek sayıyı artıracaklarını söyledi. Güneş, “Yaz sezonunda erkek ve çocuk tişörtü, kış mevsiminde de eşofman ve sweat üretimini yapıyoruz. Yapacağımız ürünleri yurt dışına göndereceğiz. Ayrıca yılda 100 bin adet üretim yapmayı hedefliyoruz. Tüketim anlamında sıkıntımız yoktur” diye konuştu.