Van'da 40 çuval Amonyum Nitrat içerikli gübre ele geçirildi - Van Haber

Van'da 40 çuval Amonyum Nitrat içerikli gübre ele geçirildi - Van Haber
VAN HABER - Çaldıran ilçesi Hangediği Mahallesi’ne bağlı Tepeli mezra sokakta ve Burçakalan Mahallesi’ne bağlı Kelereş mezra sokakta yaklaşık 2 ton Amonyum Nitrat içerikli gübre ele geçirildi.
VAN HABER - Van Valiliği'nden yapılan açıklamada; Çaldıran ilçemiz Hangediği Mahallesi’ne bağlı Tepeli/mezra/sokakta ve Burçakalan Mahallesi’ne bağlı Kelereş mezra/sokakta, 18/04/2016 günü S.A. isimli şahsa ait ev ve eklentileriyle, civardaki bazı ev ve eklentilerinde, güvenlik güçlerine saldırı maksadıyla bölücü örgüt mensupları tarafından Amonyum Nitrat içerikli gübre saklandığı ihbarı ve istihbari bilgilerine dayanarak Çaldıran İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince operasyon gerçekleştirilmiştir.

Operasyon sırasında gerçekleştirilen aramalarda, S.A. isimli şahsın ev ve eklentilerinde 40 çuval (yaklaşık 2 ton) Amonyum Nitrat içerikli gübre ele geçirilmiş, numune olarak el konulan dışında tamamı olay yerinde Cumhuriyet Savcısının emri ile imha edilmiştir.

Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; ilgili mevzuat çerçevesinde Valiliğimizce her türlü tedbir alınmaktadır.